Böbrek Naklinden Sonra Evlenmek İstedi

Böbrek nakilden sonra sağlığıma kavuşan 27 yaşındaki Kadri Özdemir , evlenmek için babasından söz alınca, “ doktorlarımı düğünüme davet edeceğim.” dedi.

Böbrek Naklinden Sonra Evlenmek İstedi

Ramazan GÜNOĞLU

DİYARBAKIR-Geçirdiği beyin kanaması nedeniyle beyin ölümü gerçekleşen kadavradan alınan bir böbreğin nakledilmesi ile hayata tutunan 27 yaşındaki Kadir Özdemir, artık sağlığına kavuşmanın ve  geceleri rüyasında gördüğü suyu  doyasıya içebilmenin mutluluğunu yaşıyor.

Kadavradan alınan bir böbrek Kadir Özdemir 'in (27) hayatını kurtarırken bir ailenin dramını da gözler önüne serdi.  Kadir Özdemir, kendisi  henüz çocukken ağabeyi  böbrek yetmezliğinden hayata veda etmişti. Kendisinin de aynı hastalıktan hayatını kaybedeceği endişesini yaşarken Dicle Üniversitesi Organ Nakli Merkezinde yapılan  böbrek nakliyle sağlığına kavuştu.

ORGAN BAĞIŞI CAN KURTARIYOR

 Genel Cerrah  Doç. Dr.Mesut Gül, Genel Cerrah Yrd.Doç. Veysi Bahadır ve diğer ameliyat ekibi ile nakli gerçekleştirdiklerini belirten Nefroloji Uzmanı Yrd. Doç.Yaşar Yıldırım; “Kadir Özdemir’i uzun bir süreden beri hastamız olarak takip ediyorum. Son dönemlerde durumu kötüye gidiyordu.Merkezimize müracaat ettikten iki yıl sonra beyin kanaması sonucu beyin ölümü gerçekleşen ve ailesi tarafından organları bağışlanan bir kadavradan alınan böbreklerden biri Malatya’dan alınarak hastamız Kadri Özdemir’e  organ nakli merkezimizde  başarılı bir operasyonla naklettik. Hastamız kısa bir sürede sağlığına kavuştu. Organları bağışlayan aileye çok teşekkür ederim.Onlara minnettarız. Organı bağışlanana da rahmet diliyorum. Burada da organ bağışının ne kadar önemli olduğunu görüyoruz.  Kadavradan yapılan organ bağışı can kurtarıyor. Bu tür bağışların artması gerekir. Kadavradan organ bağışı arttıkça, kurtulan canlarda artar.   “ dedi.

AİLECE SEVİNÇTEN AĞLADIK.

Altı çocuk babası Bişar Özdemir; “ Kadir benim beşinci çocuğumdur.  14 yaşında hastaneye getirdiğimde iki böbreğinin de çalışmadığını öğrenince dünya başıma yıkıldı. Çünkü bir oğlumu böbrek yetmezliği hastalığından kaybetmiştim. Onu da kaybedeceğimden korkuyordum.” dedi.

Baba Özdemir; “ Oğlum Kadir’e bu teşhis konduğunda henüz 14 yaşındaydı. O günden bugüne yanı 13 yıldan beridir diyalize bağlı yaşıyor. Ankara’ya götürdüm çare bulamadım.  Dicle Üniversitesi Hastanesinde tedavisine devam ediyorduk. Tam umudumuzu kesmişken Dicle Üniversitesinden  bir telefon geldi. “ uygun böbrek bulundu “ diye. Ailece sevinçten ağladık.”

KANA KANA SU İÇTİ

Aile için asıl kabus 13 yıl önce başladı.  Oğulları Kadir bu tarihte hem diyalize girmeye başladı, hem de sadece tuzsuz ve potasyumu düşük haşlanmış sebzeler yemek zorunda kalıyordu. Ayrıca ne su ne süt içebiliyor, doğru dürüst bir şey  yiyemiyordu. En çok suya hasret kalan Kadir, her gece rüyasında kendisini bol bol su içerken görüyordu onun için  tek umut böbrek nakliydi. Babası baypaslı  olduğu için böbreğini veremiyordu. , doktorlar "Olmaz" demişlerdi.

SIRA EVLENMEDE

İki böbreği de çalışmayan ve  13 yıldan beri böbrek yetmezliği hastalığı ile pençeleşen ve diyalize bağlı olarak yaşam savaşı veren Kadir Özdemir (27) Malatya’dan gelen bir böbreğin nakli ile yaşama tutundu.

Yemeğe ve suya hasret yaşarken, Dicle Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Merkezinden gelen bir telefon hayatını değiştirdi. Kadavradan alınan bir böbreğin nakledilmesiyle sağlığına kavuşan Kadri Özdemir, evlenmek için babasından söz aldı.

27 yaşındaki Kadri Özdemir duyularını şöyle dile getirdi; “En çok suya hasrettim. Rüyamda su içerken görüyordum kendimi. Çok şukur şimdi kana kana su içiyor, her şey yiyebiliyorum. Hocalarıma, ameliyat ekibine ve böbreği bağışlayan aileye çok teşekkür eder, organları bağışlanan  kardeşime de Allahtan rahmet dilerim. Sağlığıma kavuştum, şimdi sıra evlilikte. Şimdiye kadar hastalığımla uğraşıyordum. Bu tür şeyler aklıma gelmiyordu. Babadan söz aldım.Münasip bir eş bulursam evleneceğim ve ameliyat ekibini. Doktorlarımı düğünüme davet edeceğim.” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz