Görüş Bildir

Bu yöntemle saç dökülmesinin önüne geçilebiliyor

Günde yaklaşık 100 adet saç teli dökülmesi normal karşılanırken stres, genetik yapı, hormonal problemler ve çevresel faktörler saç dökülme oranını büyük oranda artırıyor. Uzmanlar, saç dökülmesi problemine müdahale edilmezse, kalıcı kayıpların olabileceğine dikkat çekiyor.

Bu yöntemle saç dökülmesinin önüne geçilebiliyor

Sağlıklı bir bireyde saç köklerinin düzenli olarak yenilenmeye ihtiyacı olduğundan ötürü, günde yaklaşık 100 adet saç teli dökülebiliyor. Günlük hayatın yarattığı stres, genetik yapı, hormonal problemler ve çevresel faktörler gibi birçok sebep saçların normalden çok daha fazla dökülmesine sebep olabiliyor. Mevsim geçişleri ve ilaç kullanımı gibi sebeplere bağlı dökülmeler geçici olabilirken, özellikle genetik nedenlerden oluşan saç dökülmelerine müdahale edilmezse kalıcı kellikler oluşabiliyor.

İbrahim Çevik, saç dökülmesinde erken teşhisin son derece önemli olduğunu vurgularken Dökülmeye erken müdahale edilmediği taktirde, telafi edilemez saç kayıpları yaşanabileceğini belirtiyor. Çevik ayrıca, gün içinde 100’den fazla saç teli dökülmesi yaşanıyorsa, duştayken sürekli saç dökülmesi görülüyorsa ve şakak veya tepe bölgesinde seyrelmeler başladıysa mutlaka bir dermatoloji uzmanına danışılarak gerekli önleyici tespitlerin yapılması gerektiğinin altını çiziyor.

Evde uygulanan yöntemler yeterli değil

Saç dökülmesinin önüne geçmek için birçok yöntem deneniyor. Sağlıklı beslenme, vitamin takviyesi ve doğru saç bakımı ile saç dökülmesi azaltılabiliyor. Saç dökülmesinin geçici olmadığı ve sürekli olarak devam ettiği durumlarda ise kalıcı çözüm, medikal tedaviler oluyor.

Saç dökülmesine kalıcı çözüm

Saç dökülmesine karşı geliştirilen PRP saç tedavisi, dökülme hangi evrede olursa olsun saç köklerini güçlendiriyor. PRP saç tedavisinde, kişinin kendi vücudundan bir miktar kan alınıyor. Alınan bu kan laboratuvar ortamında plazmasına ayrıştırılıyor. Plazmalar, içindeki platelet hücreleri ile cildi ve saçı yeniliyor. Böylece saçın gelişimi için gerekli olan protein, keratin, aminoasit ve vitaminler saç köklerine enjekte ediliyor. PRP tedavisi, vücuda herhangi bir yabancı ya da kimyasal madde enjekte edilmediğinden herkes tarafından kolaylıkla yaptırılabiliyor.

En doğal tedavi yöntemi: PRP

Yaş ve cinsiyet fark etmeksizin, saçlarının güçsüzlüğünden yakınan herkes PRP tedavisi yaptırabiliyor. Birkaç seans gerçekleşen PRP tedavileriyle doğal gençleşme ve yenilenme sağlanmış oluyor. Tedavinin ilk seans uygulamasından sonra kafa derisi ihtiyacı olan neme ulaşıyor. Bu sayede zarar gölmüş ve dökülmek üzere olan saç kökleri yeniden canlanıyor ve sağlıklı bir hal alıyor. Birkaç seans sonucunda saç dökülmesi neredeyse sıfıra inerken, yapılan son PRP işlemi ile dökülme görülen bölgelerde yeni saçların oluşumu gözlemlenebiliyor.

Estecenter Plastik Cerrahi Merkezi Saç Ekimi Uzmanları, PRP tedavisi ile saç dökülmesinin kalıcı olarak önlenebileceğinin altını çiziyor. PRP saç tedavisi sayesinde saç için gerekli olan kolajen oluşumu arttırılarak, saçların ömür boyu sağlıklı olması sağlanıyor. Bu tedavilerin sonuç vermediği durumlarda ya da saç köklerinin tamamen kaybedilmesiyle kellik oluşması sonucunda ise en ideal tedavi yöntemi saç ekimi olarak öne çıkıyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi