Cizreli kadın ameliyatla sağlığına kavuştu

Şırnak'ın Cizre ilçesinde 4 yıl önce kalça kırığına bağlı hastalık nedeni ile yürüyemeyen 26 yaşındaki kadın, Dr. Selahattin Cizrelioğlu Devlet Hastanesinde geçirdiği operasyonla yeniden yürümeye başlamanın mutluluğunu yaşıyor.

Cizreli kadın ameliyatla sağlığına kavuştu

Cizre'de Necla Bağatır, Dr. Selahattin Cizrelioğlu Devlet Hastanesi ortopedi ve travmatoloji uzmanlarının yaptığı başarılı operasyonla hem eski sağlığına kavuştu, hem de dört yıl sonra tekrar yürümeye başladı.

Yatalak olan bir hastayı ayağa kaldırıp eski sağlığına kavuşturmanın mutluluğunu yaşadığını ifade eden Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Ozan Turhal, şöyle konuştu:

"Yürüyememe şikayetiyle bize başvuran hastanın çekilen filminde daha önceden kalçasının kırıldığını ve kırılan parçanın fonksiyonunu kaybettiğini tespit ettik. Ayrıca hastanın çekilen röntgenlerinde 80 yaşındaki bir insanın kemik kalitesindeki gibi ileri derecede kemik erimesi tespit ettik. Bunun akabinde kemik ölçüm testi yaptık ve hastamızın kemik kalitesi 80 yaşındaki hastalar ile aynı düzeyde çıktı. Yapılan başarılı ameliyatın ardından 3-4 senedir hiç yürüyemeyen ve hatta yatalak bir şekilde kalan hastamız en azından şu etapta kendi ihtiyaçlarını görecek şekilde ve kimseye muhtaç olmayacak şekilde yürümeye başladı."

Tekrar yürümekten dolayı büyük bir mutluluk içerisinde olduğunu belirten Bağatır, "Artık hiç kimsenin desteği olmadan yürüyebiliyor ve kendi ihtiyaçlarımı karşılayabiliyorum. Bu anlamda benim eski sağlığıma kavuşmam için büyük bir fedakarlık gösteren doktorlara teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz