“Çocuklar emin ellerde büyüyecekler”

Bil Kolejinin açılışına katılan İstanbul Aydın üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Mustafa Aydın, geleceği görmek ve dünyayı anlamak gerektiğini belirtti.

“Çocuklar emin ellerde büyüyecekler”

Eğitim ve Öğretim alanında önemli faaliyetlerde bulunan Bil Kolejinin, Diyarbakır'da açılışı yapıldı. Yeni Eğitim ve Öğretim yılına merhaba denilirken, İstanbul Aydın üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Mustafa Aydın, yarını bugünden görenlerin ve üretenlerin ancak yarın var olabileceğini belirterek çocuklara Sanayi-4 ve yapay zekâdan bahsedilmesi gerektiğini ifade etti.

Düzenlenen açılış törenine Diyarbakır Ak Parti milletvekili Ebubekir Bal, İstanbul Aydın üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı ve Bil Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mustafa Aydın, Bil Okul Kurucu Yunus Oruç, Öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.

Programda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım’ın gönderdiği mesajlar okunurken, veliler de yeni eğitim öğretim yılının herkese başarılar getirmesini temenni etti.

“DİYARBAKIR MEDRESE GELENEĞİNDEN GELEN BİR ŞEHRİMİZDİR”

Diyarbakır Ak Parti milletvekili Ebubekir Bal da yaptığı konuşmada, “2017-2018 eğitim ve öğretim yılını tüm öğrencilerim adına hayırlı olmasını diliyorum. Eğitimsiz hiçbir şey mümkün olmaz. Diyarbakır medrese geleneğinden gelen bir şehrimizdir. Eğitime uzak bir şehir değildir. İnşaallah eğitim daha da gelişecektir.” ifadelerini kullandı.

“YARINI BUGÜNDEN GÖRENLER VAR OLACAK”

İstanbul Aydın üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı ve Bil Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mustafa Aydın, “Artık günümüzde sadece yerel dinamiklerin kazanması mümkün değildir, hep birlikte dünyayı algılayan, dünyanın gidişatını gerek teknoloji ve bilim alanında gerek ekonomi alanında yakinen takip eden dinamikler kazanacaktır. Yarın olmadan önce ne olacağını görüp onu alan ve kendi bünyesine katarak uygulayan kurumlar ancak yarından sonra var olacaklardır.” dedi.

“YAPAY ZEKA VE SİBER GÜVENLİK”

Geleceğin cumhurbaşkanları ve başbakanları ile geleceğin iş adamları ve bilim adamlarını yetiştirmeye çalıştıklarını dile getiren Aydın, “Seferberlik anlayışıyla geleceği görmemiz ve dünyayı algılamamız gerekir. Matematik ve fende, bilim ve teknolojide dünyanın neler yaptığını bilmemiz gerekir. Öğrencilerimize sanayi4’den ve yapay zekadan bahsetmemiz gerekiyor. Öğrenicilerimize siber güvenlikten bahsetmemiz ve çok dilli bir eğitim sistemi sunmamız gerekiyor.” şeklinde konuştu.

“ÖĞRENCİ BİLGİYE DOKUNMALI”

Dil eğitiminin ve uygulamalı eğitimin önemini vurgulayan Aydın, “Ezberden uzak olmalı eğitim. Bilgiye dokunabiliyorsa öğrenci, ancak bilgi kalıcı olur. Eğitimde binalarımızın içi ile yetinmeyeceğiz. Öğrencimiz, Diyarbakır’ımızın esnafıyla, yerel yöneticileriyle beraber olması gerekir. Davranışlarımızla, yürüyüş ve konuşmalarımızla biz öğrencilerin idolleriyiz. Bu öğrencilerimiz yarın bizi yönetecek.” ifadelerini kullandı.

“ÖNCE İNSAN OLMAYI ÖĞRENECEĞİZ”

Aydın son olarak “Asla yetinmeyeceğiz, verilen eğitimle yetinmeyeceğiz daha fazlasını isteyeceğiz. Önce insan olmayı öğreneceğiz aksi takdirde sahip olduğunuz bilgi hiçbir şey ifade etmez. Birbirimizi sevmeyi öğreneceğiz. Çocuklarımızı kötü alışkanlıklara, bağımlılıklara, yanlış beslenmeye, kötü arkadaşlara karşı anneleri ve babaları korumalı. Çocuklarınızı televizyon ya da internetin eline bırakmayın.” diye konuştu.

‘OKUL BİZİM İKİNCİ EVİMİZDİR’

Bil Koleji Müdürü Abdurrahim Yıldız açılış töreninde yaptığı açıklamada çocukların istikbal olduğunu ve ülkenin geleceği olan çocuklar için katlanmayacakları bir fedakârlığın olmadığını söyledi.

Öğrencileri temsilen bir konuşma yapan Zeynep Sena İpekçioğlu, ‘Okul bizim ikinci evimizdir’ diyerek genç olmanın ne demek olduğunu, sorumluluklarını ve yüce değerlerin bilincinin kazanılmasında okulun önemine dikkat çekti.

“ÇOCUKLAR EMİN ELLERDE BÜYÜYECEKLER”

Açılışta konuşan okul kurucu Yunus Oruç ise kampüsün 7 bin metrekare kapalı alan üzerine inşa edilip 5 bin metrekare de sosyal alanları kapsadığını açıkladı.

Teknolojinin en iyi şekilde kullanıldığını söyleyen Oruç, öğrencilerin zihinsel, bedensel ve ruhsal gelişimlerini en iyi şekilde tamamlayacakları bir yeri hizmete sunduklarını ifade etti.

Kolej hakkında bilgilendirmelerde bulunan Oruç, “Bina 34 derslikten ibarettir. Anaokulu, ilkokul ve ortaokul olarak hizmet vermektedir. Yaklaşık 800 öğrenci kapasitesi vardır. Çocuklar burada emin ellerde büyüyecekler.” dedi.

Kolejin açılışının gerçekleşmesiyle öğrenciler ders başı yaparken, davetliler kolejde incelemelerde bulundu.

Kaynak: Diyarbakır Söz