Çocuklar hastane korkusu yaşamıyor

Siirt Devlet Hastanesinde çocukların fobilerini yenmesi için çocuk parkı oluşturulup, koridorlar çizgi film kahramanlarının resimleri ile renklendirildi.

Çocuklar hastane korkusu yaşamıyor

Ameliyata alınacak çocuklar da bindirildikleri akülü oyuncak araba ile çocuk servisi bölümünden ameliyathaneye taşınıyor

Siirt Devlet Hastanesinde çocukların korkularını yenmesi için yeni uygulamalar geliştirildi.

Siirt Devlet Hastanesi yönetimi, çocukların hastane ortamından olumsuz etkilenmemesi için farklı bir uygulama başlattı.

Çocukların hastane korkusunu yenmesi için hastanede park oluşturulup, koridorları çizgi film kahramanlarının resimleri ile renklendirildi. Boyama çalışmalarına hastaneye tedavi için gelen bazı çocuklar da katıldı.

Hastane korkusu yaşamıyorlar

Ameliyata alınacak çocuklar da sedye yerine bindirildikleri akülü oyuncak araba ile servisten ameliyathaneye taşınıyor.

Hastane müdürü İrfan Ekmen, yaramazlık yaptıkları için iğne ile korkutulan çocukların hastaneye gelmek istemediğini, bu sıkıntıyı gidermek için hastane ortamını çocuklara sevimli hale getirmeye karar verdiklerini söyledi.

Bu amaçla hastane bünyesinde ilk olarak çocuk parkı oluşturduklarını dile getiren Ekmen, şöyle konuştu:

"Bu süreçte çocuklar parkta oynayıp, eğlendiler. Bu korkularını yendiler ancak daha sonra ameliyathane ile ilgili de düzenleme yapmaya karar verdik. Çocukların ameliyathaneye transferinde korkmalarını engellemek için akülü oyuncak araba ile taşımaya karar verdik. Aldığımız oyuncak araba ile ameliyathaneye geçiş sürecini neşeli bir hale getirdik. Uygulamanın çok faydalı olduğunu gördük."

- "Aileler uygulamadan memnun"

Doktor Sinan Ayhan ise akülü oyuncak arabaya binen çocukların ameliyathaneye gülerek gittiğini belirterek, "Bu proje başlayalı yaklaşık bir ay oldu. Bugüne kadar çok faydası olduğunu gördük. En azından çocuk ve ailelerin yaşadığı stres de azaldı. Aileler uygulamadan memnun." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz