Depresyonun birinci nedeni: Sigara

Sinirlerinin yatışması için sigara içenleri aslında daha büyük bir tehlike bekliyor, Depresyon. İngiliz araştırmacılara göre, sigara içenlerin depresyona girme ihtimali içmeyenlere göre 2 kat fazla.

Depresyonun birinci nedeni: Sigara

İngiliz bilim adamlarının araştırması, sigara içenlerin depresyona yakalanma riskinin iki kat fazla olduğunu ortaya çıkardı.

Araştırmayı yürüten Prof. Dr. Robert West, sigara içenlerin yüzde 18'inin depresyonda olduğunu söyledi. West, sigarayı bırakanların yaşamlarını daha mesut sürdürdüklerini belirterek, “Sigarayı bırakanlar sadece fiziksel değil ruhsal sağlıklarına da kavuşuyor” dedi.

İngiltere'nin saygın üniversitelerinden Londra Üniversitesi'nde Profesör Dr. Robert West ve takımı tarafından, sigara içen, kısa süre evvel sigarayı bırakmış ve hiç sigara içmemiş toplam 6 bin 500 kişinin katılımıyla yapılan araştırma, depresyonla sigaranın kuvvetli bağlantısı olduğunu gösterdi.

Sanıldığının aksine rahatlamak için içilen sigaranın kaygı ve korkuyu tetiklediği ifade edilirken, depresyon kaynaklı ruhsal hastalıklara yakalananlardan, sigara içenlerin daha erken yaşta öldüğü ifade edildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz