Görüş Bildir

Diş fırçalama alışkanlığı kazanmada en iyi rol model anne ve baba

Diş Hekimi Recep Demirtaş, çocukların küçük yaşta diş fırçalama alışkanlığı kazanmasında anne ve babaların rol model olması gerektiğini söyledi.

Diş fırçalama alışkanlığı kazanmada en iyi rol model anne ve baba

Avrupa ülkelerinde diş ve ağız sağlığını korumaya yönelik bilgilendirmenin okul öncesi eğitimle başladığını belirten Demirtaş, vücut sağlığını korumanın yolunun ağız ve diş sağlığını korumaktan geçtiğinin altını çizdi. Recep Demirtaş, diş hekimlerinin sürekli modern cihazları kullanması sayesinde diş hekimine gitme korkusunun önemli ölçüde yenildiğini ifade etti.

DİŞ FIRÇALAMA

Yeni kuşağın diş sağlığına karşı daha duyarlı olduğunu belirten Demirtaş, ağız ve diş sağlığını korumak için en az 6 ayda bir hekim kontrolünden geçilmesi gerektiğini kaydetti. Başkan Demirtaş, "Çocuklarımıza rol model olmak için dişlerimizi birlikte fırçalayalım. Birlikte diş fırçalamak çocuklarda düzenli dişlerini fırçalama alışkanlığı kazandırır. Çocuklarımızın günde en az 2 defa dişlerini fırçalaması için yardımcı olalım. Çocuklarımızın düzenli diş fırçalama alışkanlığı kazanması için dişini fırçaladığı lavaboya kontrol cetveli asalım. Teşvik için belirli dönemlerde ödüllendirelim." dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi