Görüş Bildir

Diyabetten romatizmaya farklı nedenleri var

sağlam bir destek vermek amacıyla tasarlanan topuklar, yere basma hareketimiz sırasında diz ve kalçadan gelen yükümüzü karşılıyor. Yürürken veya koşarken aşil tendonu ve ayağımızın altında yer alan plantar fasiit adı verilen iki tendon sayesinde bu yük ön tarafa doğru aktarılıyor.

Diyabetten romatizmaya farklı nedenleri var

sağlam bir destek vermek amacıyla tasarlanan topuklar, yere basma hareketimiz sırasında diz ve kalçadan gelen yükümüzü karşılıyor. Yürürken veya koşarken aşil tendonu ve ayağımızın altında yer alan plantar fasiit adı verilen iki tendon sayesinde bu yük ön tarafa doğru aktarılıyor. Olması gereken süreç bu. Ancak, tendonlar farklı nedenlerle kısalıp kalınlaşınca yeterince çalışamaz hale geliyor. İşte topuk ağrısı bu noktada gündeme geliyor.

TOPUK AĞRISI

 Vücudumuzun tüm yükü ayağın tamamına aktarılamayarak topuk bölgesinde kalıyor ve ağrı ortaya çıkıyor. Topuk ağrısının hastayı ciddi şekilde rahatsız eden sosyal bir problem olduğuna işaret eden Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr. Selim Muğrabi, düztabanlık, yüksek kavislilik, diyabet, tiroit ya da romatolojik hastalıklar gibi farklı nedenlerin topuk ağrısının nedeni olabileceğini söylüyor. Ancak altta yatan etken ne olursa olsun sorunun tetiklenerek ortaya çıkmasını hızlandıran risk faktörleri, hızlı kilo artışı, ısınmadan spor yapma ve yanlış ayakkabı seçimi olarak sıralanıyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi