Görüş Bildir

Diyaliz hastalarına beş yıldızlı hizmet

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Dursun Odabaş Tıp Merkezi'nde kurulan diyaliz merkezi, modern yapısının yanı sıra afet durumlarında ameliyathane ve yoğun bakım ünitesi olma özelliği ile böbrek hastalarına beş yıldızlı hizmet sunuyor.

Diyaliz hastalarına beş yıldızlı hizmet

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ekim ayında açılışı yapılan YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezi bünyesindeki diyaliz merkezi, bölgenin en büyük diyaliz ünitesi olma özelliği taşıyor.

Modern yapısı ve cihazlarıyla Van başta olmak üzere çevre illerdeki böbrek hastalarına adeta umut olan merkez, afet şartlarına uygun donanımıyla da hastalara her türlü hizmeti bünyesinde barındırıyor.

Olası bir afet durumunda kısa sürede ameliyathane ve yoğun bakım ünitesine dönüşme özelliğine sahip merkezde 30 diyaliz ünitesi bulunuyor.

DİYALİZ HASTALARI

YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezi Başhekimi Prof. Dr. Hakan Çankaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, henüz yeni kurulmalarına rağmen hasta sayılarının her geçen gün arttığını belirtti.

Yaklaşık bir ay önce hizmet vermeye başladıkları merkezde, şu anda 51 hastanın düzenli olarak tedavi gördüğünü vurgulayan Çankaya, merkezin çok amaçlı kullanılabilecek şekilde dizayn edildiğini söyledi.

Çankaya, kentte 23 Ekim ve 9 Kasım 2011 tarihlerinde meydana gelen depremlerden sonra diyaliz hastalarının zor bir dönem geçirdiğini anımsatarak, ''Biz de bu amaçla hem diyaliz hastalarına hem de diğer hastalara hizmet verecek bir ünite oluşturduk. Bölgemizde yeteri kadar nefroloji uzmanı olmadığından buradaki hocalarımız bu açığı da kapatıyor'' dedi.

5 YILDIZLI HİZMET

Diyaliz merkezinde görevli Doç. Dr. Habip Emre ise bölgenin en büyük ünitesi olma özelliğine sahip merkezin, her gün 3 seans halinde 90 hastaya hizmet edecek kapasitede olduğunu ifade etti.

Kentteki depremlerden sonra faaliyete geçen merkezin olası afetlerde kullanılmak üzere dizayn edildiğine değinen Emre, merkeze müracaat eden tüm hastalara hizmet vermeye çalıştıklarını kaydetti.

Yaklaşık 4 yıldır diyaliz tedavisi gören eşine refakat eden Mehmet Satıcı da yeni faaliyete geçen merkezin hem donanımı hem de doktorlarıyla hastalara en iyi hizmeti verdiğini dile getirdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi