Doğu’da doktor kalmadı! İstifalar bir bir geliyor

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde artan terör olayları ve sağlık çalışanlarının teröristlerce hedef alınması nedeniyle çok sayıda doktor ve sağlık personeli görevinden istifa etti.

Doğu’da doktor kalmadı! İstifalar bir bir geliyor

Bitlis Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Erdal Dilekçi, olayların yaşandığı günden bu yana hastanede görev yapan 30 doktor">doktor ile 35  yardımcı Sağlık personelinin istifa">istifa ettiğini söyledi.

Sağlık çalışanlarının istifa">istifasının büyük sıkıntıya neden olduğunu ifade  eden Dilekçi, şöyle konuştu:

 "3-4 ay öncesinde her branşta halkımıza Sağlık hizmeti veriyorduk. Her  branşta 2 ve üzeri doktor">doktorumuz vardı. Mecburi hizmetini dolduran doktor">doktorlar tayin  istedi. Fakat olayların yaşandığı son süreçte, 30 uzman ve pratisyen hekimimiz  istifa">istifa etti. Yardımcı Sağlık personeli konusunda da büyük bir kaybımız oldu. 35  yardımcı Sağlık personeli, yani ebe, hemşire, laborant ve Sağlık memuru  hastanemizden ayrıldı. Tabi bakanlığımız bize özellikle ihtiyacın çok olduğu  branşlarda hekim takviyesinde bulundu. Önceden 2-3 hekimle hizmet verdiğimiz bazı  branşlarda, şimdi tek hekime düştük."

 Bazı branşlarda doktor">doktorların izinli veya raporlu olduğu dönemlerde  hizmetin aksadığını bildiren Dilekçi, tek hekimle hizmetin yürütülmesinin kolay  olmadığını dile getirdi.

Dilekçi, "Branşlar bir hekime düştüğünde gerçekten sıkıntı oluyor.  Çünkü gündüz poliklinikte 100 civarında hastaya bakan, gece acilde hasta  karşılayan ve ertesi gün tekrar poliklinikte hasta bakmaya devam eden  doktor">doktorlarımız var. Bu nedenle hizmet vermede sıkıntı yaşanıyor. Bu arada gelen ve  giden doktor">doktorlar da var" dedi.

Üç hekimle hizmet verdikleri kulak-burun-boğaz branşında şu anda  işlerin bir doktor">doktorla yürütüldüğünü vurgulayan Dilekçi, şöyle devam etti:

 "Olaylardan önce hastanede 90 pratisyen ve uzman doktor">doktorumuz vardı.  Şimdi bu sayı göreve yeni başlayanlarla 70 civarındadır. 3 ortopedi hekimimiz  varken, bu sayı 2'ye düştü. Acil serviste 2 uzman hekimimiz vardı, bunlar istifa">istifa  etti. Acil serviste önceden 11 pratisyen hekimimiz vardı, bu sayı 5'e düştü. Son  atamalarla acilde 9 hekimle hizmet veriyoruz. Acilde uzman doktor">doktorumuz yok.  Olayların yoğun yaşandığı dönemlerde de hasta sayısında düşüş yaşandı. Ancak o  dönemlerde gelemeyen hastalardan dolayı şimdi hastanemizde ciddi bir yoğunluk  yaşanıyor. Burada en büyük sıkıntımız bir anda eksilen doktor">doktor sayımızdır.  doktor">doktorlarımız haftada 2 gün ameliyata çıktığında, 3 gün poliklinik hizmeti  veriyoruz. O branşta 2 gün hasta mağdur oluyor."

Kaynak: AA

Kaynak: Diyarbakır Söz