Doktor ve hemşireler Ankara’ya göreve çağırıldı

Ankara Tren Garı'ndaki terör saldırısının ardından Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirilen yaralıların yakınları ve bazı vatandaşlar, Türk Kızılay’ına ait kan alma aracındaki görevlilere tepki gösterdi.

Doktor ve hemşireler Ankara’ya göreve çağırıldı

Sürekli "kan ihtiyacı" anonslarının yapıldığı hastane önüne Türk Kızılay’ına ait kan alma aracının gelmesi üzerine bazı vatandaşlar ve yaralı yakınları, hastanede kan vermek istediklerini belirterek, görevlilere tepki gösterdi.

 Görevlilerle vatandaşlar arasındaki sözlü tartışmanın ardından kan aracı, bulunduğu yerden ayrıldı. Bu sırada vatandaşlar kan aracına pet şişe, taş ve çöp kutuları attı. Araçta hasar oluştu.

 Hastane önündeki kalabalık, yoldan geçen Türk bayraklı araçlara da tepki gösterdi.  Basın mensupları hastane önüne giremiyor. Yaralı yakınlarının ve vatandaşların hastane önündeki bekleyişi sürüyor.

DOKTOR VE HEMŞİRELER ANKARA’YA ÇAĞIRILDI

Patlama haberinin duyulmasından sonra çevredeki hastanelerdeki tüm doktor ve hemşireler göreve çağırıldı. Kan ihtiyacının çok fazla olduğu belirtiliyor. Yaralılardan bazılarının durumunun çok ağır olduğu bilgisi geliyor.

Ambulanslar hastanelere sürekli yaralı taşıyor. Yakınlarının durumunu öğrenmek isteyenler de hastanelere akın etti. Hastanelerde büyük bir kargaşa ve panik havası yaşanıyor. Ankara Numune Hastanesi'nde yaralıların listesi cama yapıştırıldı.  Kan vermek isteyenlerin Dışkapı, Numune, İbni Sina ve Hacettepe hastanelerine gitmeleri duyurusu yapılıyor.

SAĞLIK BAKANLIĞI: ÇEVRE İLLERDEN DOKTORLAR DEVREYE SOKULDU

Sağlık Bakanlığı Ankara Tren Garı'nın önündeki patlama sonrası bir açıklama yaptı. Bakanlık kan stoklarının yeterli olduğu belirtirken olay yerine 56 tam donanımlı ambulans sevk edildiğini söyledi. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ise çevre illerden doktor ve anestezi uzmanı ekiplerin devreye sokulduğunu belirtti.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, saat 10.15'ten itibaren yaralıların yaşama tutunmalarıyla ilgili dinamik şekilde çalıştıklarını, tüm acillerde, hastanelerde ve ameliyathanelerde tedbirleri aldıklarını belirtti. Müezzinoğlu, Ankara'daki ekiplerin yanı sıra çevre illerden de genel cerrah, beyin cerrahi uzmanı, anestezi uzmanı ekiplerinin devreye sokulduğunu söyledi. Olayda çok sayıda yaralı bulunduğunu belirten Müezzinoğlu, "Bu yaralıların inşallah yaşama tutunmalarıyla ilgili dinamik bir şekilde çalışıyoruz, saat 10.15'ten itibaren. Tüm acillerdeki, hastanelerimizdeki, ameliyathanelerdeki tedbirleri aldık" dedi.

Kaynak: İHA

Kaynak: Diyarbakır Söz