Görüş Bildir

Dünya Hepatit Günü

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin en büyük alışveriş merkezlerinden biri olan Diyarbakır forum ’da ’28 Temmuz Dünya Hepatit Günü’ dolayısıyla stant kuruldu.

Dünya Hepatit Günü

Diyarbakır İl sağlık Müdürlüğü ve Güneydoğu Nöroloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği işbirliği ile Forum Diyarbakır Avm’de stant kuruldu. Viral hepatit konusunda sağlık çalışanları tarafından bilgilendirme yapılıp, broşür dağıtımı yapılan stantta vatandaşlara önce tatlı sonrada viral hepatit ile ilgili farkındalığı ölçecek anketler de düzenlendi.

Dicle Üniversitesi (D.Ü) Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Kemal Çelen, dünyada 2 milyardan fazla insanın Hepatit B hastalığı ile enfekte olduğuna değinerek, Hepatit B'nin akut ve kronik olarak iki şekilde görülebildiğini anlattı.

HEPATİT B

Prof. Dr. Mustafa Kemal Çelen, akut Hepatit B'nin belirtilerinin göz beyazının ve derinin sararması, iştahsızlık, yorgunluk, halsizlik ve mide bulantısı olduğunu, bu hastaların yüzde 90'ının iyileştiğini, yüzde 10'unun hastalığının ise kronik Hepatit B'ye dönüşebildiğini belirtti. Bu hastaların ciddi risk altında olduğunu anlatan Çelen, şunları söyledi:

SİNSİ BİR HASATLIK

 Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Sait Avar ise İl Sağlık Müdürü Dr. Sait Avar ise Hebatit-B’nin çok sinsi bir hastalık olduğuna dikkat çekerek, vatandaşların yılda en az bir kez sağlık kuruluşlarına başvurarak kontrolden geçmesi gerektiğini söyledi.” diye konuştu.

Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Sait Avar ise İl Sağlık Müdürü Dr. Sait Avar, Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyes ve GÜNİDER Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kemal Çelen, Türkiye ve bölgenin viral hepatit B ve C durumuna güncel veriler ışığında bir kez daha dikkat çekti.

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi