Hastalığından mütevellit 17 senedir yatağa bağımlı ve yürüyemiyordu! Annesi devreye girdi!

Edirne' de doğumundan bu yana hastalığından mütevellit yatağa bağımlı yaşayan 17 yaşındaki Önder Yılmaz' ın hikayesi, Engelliler gününde haber konusu oldu. Önder Yılmaz' ın annesi 34 yaşındaki Yeter Yılmaz, hiç durmadan sorgulamadan evladına verdiği emeği ile engelleri aşmasına ve oğlunun tekrardan ayağa kalkmasına sebep oldu

Hastalığından mütevellit 17 senedir yatağa bağımlı ve yürüyemiyordu! Annesi devreye girdi!

Edirne' de doğumundan bu yana hastalığından mütevellit yatağa bağımlı yaşayan 17 yaşındaki Önder Yılmaz' ın hikayesi, Engelliler gününde haber  konusu oldu. Önder Yılmaz' ın annesi 34 yaşındaki Yeter Yılmaz, hiç durmadan sorgulamadan evladına verdiği emeği ile engelleri aşmasına ve oğlunun tekrardan ayağa kalkmasına sebep oldu

Edirne'de serebral palsi hastalığı nedeniyle yatağa bağımlı olarak yaşayan 17 yaşındaki Önder Yılmaz, annesinin ilgisi, sevgisi ve fizik tedavideki ısrarıyla ayağa kalkmayı başardı.

Anne Yeter Yılmaz (34), oğlu Önder Yımaz'ın merkezi sinir sisteminin hareket işlev alanlarının zarar görmesi sonucu oluşan serebral palsi hastalığı nedeniyle 17 yıldır yatağa bağımlı yaşadığını, sabır ve sevgiyle oğlunun artık yataktan kalkabildiğini söyledi.

Yanından bir dakika bile ayrılmadığı oğlunu yıllarca sırtında taşıdığını anlatan Yılmaz, ''Zor bir durum, biz bu konuda eğitimsizdik ama devletimiz sağ olsun bize yol gösterdi. Önder 14 yaşında bacaklarından ameliyat oldu. Uzun süredir fizik tedavi görüyor. Ben onun yanından hiç ayrılmıyorum. Okula, spora tedaviye, her yere birlikte gidiyoruz. Oğlumun bir gün ayağa kalkacağını tahmin ediyordum. Hiçbir zaman umutsuzluğa kapılmadım. Sürekli ona moral verdim. Oğlum sadece yatıyordu. Elleri ve ayakları tutmuyordu. Tedavi, moral ve motivasyon sayesinde bu günlere geldi. Şimdi istediğinde, oturduğu koltuktan inebiliyor. Odanın içerisinde belirli seviyede tek başına dolaşabiliyor'' diye konuştu.

Engelli çocuğu olan ailelere tavsiyede bulunan Yılmaz, ailelerin hiç bir zaman çocuklarının engelleri konusunda umutsuzluğa kapılmaması gerektiğini belirtti.

Anne Yılmaz, devletin engelliler için çıkardığı birçok olanaktan faydalandıklarını belirterek, yetkililere teşekkür etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz