Engelli hastalar için özel servis aracı

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim Araştırma Hastanesi, kendi imkanlarıyla hastaneye gelemeyecek durumda olan hastaların sağlık hizmeti alabilmeleri için ücretsiz servis hizmeti veriyor. Bir telefon kadar uzakta olan servis hizmetinden bugüne kadar 192 hastanın faydalandığı belirtildi.

Engelli hastalar için özel servis aracı

Gazi Yaşargil Eğitim Araştırma Hastanesi, yaşlı ve engelli hastalara destek olmaya devam ediyor. Kendi imkanlarıyla hastaneye gelemeyecek durumda olan yaşlı ve engelli hastaların sağlık hizmeti alabilmelerini kolaylaştırmak amacıyla özel dizayn edilmiş araçla servis hizmeti başlattı. Bir telefon kadar yakın olan hizmetten bugüne kadar 192 hastanın yararlandığını belirten Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastaneleri Yöneticisi Uzman Dr. Muhammet Asena, hastaları ücretsiz olarak evden aldıklarını ve tedavi sonrası tekrar eve bıraktıklarını ifade etti.

“Engelli hastalar düşünülerek dizayn edildi”

Servis aracının tamamen engelli hastalar düşünülerek dizayn edildiğini belirten Asena, “Fizik tedavi hastalarımızı da bu kapsama almamız bize başvuruları kısa sürede daha da arttırdı. Sağlık Bakanlığımız özelikle dezavantajlı hastalarımızı oldukça önemsiyor. Bizler Bakanlığımızın da desteğiyle bu örnek projeyi başlattık. Şimdiye kadar bu hizmetten 192 hastamız yararlandı. Hizmetten yararlanan vatandaşlarımızın geri dönüşü bizleri oldukça motive ediyor. Bu konuda bizlerde bu projeyi geliştirmek adına bir birim kurduk. Hastalarımızın koordinasyonunu bu birim aracılığıyla takip ediyoruz” dedi.

“Bizim için çok önemli"

Yürüme zorluğunu çektiği için hastanenin hizmetinden yaralanan Hanım Akkuş, bu hizmetin kendileri için çok önemli olduğunu ifade etti. Akkuş, “Araştırma Hastanesinde Fizik tedavi hizmeti görüyorum. Her gün hastaneye gidip gelmem gerekiyor. Yürümekte zorluk çekiyorum. Hastanenin bu şekilde bir uygulaması olduğunu duyduk, hastaneyi aradık evimizin önüne daha önce görmediğim bir şekilde bir araç geldi. Arka taraftan tekerlekli sandalyeyle birlikte bir mekanizma sayesinde rahatça bindim. Bizim için bunun ne kadar önemli olduğunu anlayamayabilirsiniz. Bu hizmetten çok memnunuz, inşallah proje süreklilik kazanır ve bizlerde uzun yıllar bu hizmetten yararlanmaya devam ederiz” diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz