Görüş Bildir

Gebeyken bol sebze tüketin

Çocuklarının sebze sevmelerini isteyen annelerin, hamilelik döneminde bol bol sebze tüketmeleri gerektiği bildirildi.

Gebeyken bol sebze tüketin

Philedelphia’da yapılan araştırma ile, ana rahmindeyken bebeklerin sağlıklı gıdalarla ilgili damak tadının geliştirebileceği belirlendi.

Araştırmacılar, Pediatrics dergisinde yayınlanan çalışmalarında, tat duygusunun amniyo sıvısı yoluyla anneden bebeğe geçtiği sonucuna vardılar.

SEBZE YİYİN

Araştırmanın başkanlığını yapan Julie Mennella, "Vanilya, havuç, sarımsak, nane, anoson gibi tatların amniyo sıvısına veya anne sütüne geçtiğini" söyledi.

Araştırmacılar,sarımsak veya şeker kapsülleri verilen gebelerin amniyo sıvısını inceleyerek, doğumdan önce bu tatların bebeğin hafızasında yer edip etmediğine baktı.

ÇOCUĞUNUZ DA SEVSİN

Araştırma kapsamındaki hamile kadınlar üç gruba ayrıldı. Birinci gruptan hamilelik döneminde, ikinci gruptan da emzirme döneminde her gün havuç suyu içmeleri istendi. Son gruba ise havuçtan tamamen uzak durmaları söylendi.

Doğan bebekler katı gıda almaya başladığında, bebeklere su veya havuç suyu ile yapılmış tahıl verildi. Sonuç olarak, amniyo sıvısı veya anne sütü yolu ile daha önce havuçla tanışmış bebeklerin, havuçlu tahılı daha çok sevdikleri belirlendi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi