Görüş Bildir

'Gripten korunmak için Japon selamıyla yetinin'

Samsun Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, "Gripten korunmak için öpüşmekten, tokalaşmaktan, kucaklaşmaktan uzaklaşmak gerekiyor. Gerekirse Japon selamıyla selamlaşıp bu işle yetinmek gerektiğini düşünüyorum" dedi.

'Gripten korunmak için Japon selamıyla yetinin'
Samsun Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, düzenlediği basın toplantısında vatandaşların gripten korunmak için başvurması gereken yolları anlattı. Geçtiğimiz yıl mevsimsel gribin Aralık ayında başladığını ve Ocak ayında sona erdiğini söyleyen Dr. Mustafa Kasapoğlu, "Bu yıl Aralık ve Ocak ayında grip vakaları mevcut değildi. Mevsimsel grip bu yıl itibari ile Şubat ayının 2’nci yarısında başladı ve Mart ayında devam ediyor. Bu grip vakaları salgın düzeyinde olmayıp normal seyrinde, mevsimsel özellikler şekliyle devam etmektedir. Özellikle bunun altını çizmek istiyorum. Bu yıl gribe bağlı müracaatlar aile hekimlerimize, hastane acillerine olmaktadır. Grip ya da bir takım rahatsızlıklar yüzünden vatandaşlarımız hasta olup hastanelerimizde yatmaktadır. Müsteşarımızın söylediği gibi Samsun’da 3ölüm vakası meydana gelmiştir. Onun üzerine herhangi bir gelişme de olmadı" dedi.
Grip konusunda özellikle el yıkamanın çok önemli olduğunu dile getiren Dr.Kasapoğlu, "Biz, hasta olan ya da olmayan kişilerin el yıkama faaliyetini düzenli bir şekilde yapmalarını istiyoruz. Sabunla mutlaka eller yıkanmalı. Vatandaşlarımızın öksürürken, hapşırırken mutlaka kendilerini korumalarını istiyoruz. Daha önceleri de söylediğim gibi gerekirse öpüşmekten, tokalaşmaktan, kucaklaşmaktan uzaklaşmak gerekiyor. Gerekirse Japon selamıyla selamlaşıp bu işle yetinmek gerektiğini düşünüyorum" diye konuştu.
Vatandaşların ateşlenme, baş ağrısı, eklem ve kas ağrısı, öksürük gibi şikayetlerde en yakın aile hekimine ya da hastane acillerine müracaat etmeleri gerektiğini vurgulayan Samsun Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, şöyle devam etti:
"Bunlar gribal enfeksiyon için bir uyarıdır. Hekime müracaat edildiği zaman tanı daha net şekilde konuluyor. Sahada ilaç sıkıntımız yoktur ve elimizde yeteri kadar var. Okullarda, toplu alanlarda rahatsızlanan kişilerin hemen evlerine gönderilmesi ve evlerinde istirahat etmelerinin sağlanması gerektiğini düşünüyorum. Ayrıca meyve ve sebzenin bol miktarda tüketilmesini tavsiye ediyorum."
Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi