Görüş Bildir

Güne erken başlamak!

Zamandan daha verimli yararlanabilmenin en önemli yöntemlerinin başında güne erken başlamak geliyor. İşte güne erken başlamak isteyenlere öneriler...

Güne erken başlamak!

Güne erken başlamak en önemli motivasyon ve mutluluk kaynaklarından biri. Sabah erken kalkarak kendinize çok daha fazla zaman ayırabilirsiniz. Uzmanlara göre güne erken başlayanlar yaptığı işte başarılı olma ve hayata pozitif bakma gibi konularda diğerlerine göre bir adım önde. İşte güne erken başlamak isteyenler için öneriler:

1. Erken uyuyun

Güne erken başlamanın ilk yolu tabii ki erken uyumak. Gününüzü daha verimli hale getirmek için erken uyuma ve erken kalkma alışkanlığı edinmenizde fayda var. Güne ne kadar erken başlarsanız o kadar çok iş halledebilme şansınız olur.

2. Uyanınca bir bardak limonlu su ve elma

Sabah kalkınca hemen ayılmak için birkaç damla limon sıkılmış bir bardak ılık su ve bir elma yemek yeterli. Elma kahveden daha fazla kafein içerdiği için güne hızlı başlamada daha sağlıklı ve etkili bir yöntem sayılıyor. Limonlu su ise metabolizmayı hızlandırarak güne daha canlı başlamanıza yardım eder.

3. Yatmadan önce duş alın

Yatmadan önce duş almak, hem daha deliksiz bir uyku uyumanızı sağlar hem de sabahları duş amak için zaman harcamanızın önüne geçer. Yatmadan önce alınan duş sayesinde rahatlayan bedeniniz daha rahat uykuya dalmanıza ve vaktinde uyanmanıza yardımcı olur.

4. Geceden kıyafetlerinizi hazırlayın

Her sabah işe gitmeden önce kıyafet derdinden kurtulmak için ertesi gün ne giyeceğinizi bir önceki geceden hazırlamak harika bir fikir. Bu sayede ne giyeceğinize rahatça karar verebilir ve sabah vakit kaybetmeden hazır olabilirsiniz.

5. Yapılacaklar listesi hazırlayın

Güne erken başlamak ve zamanı verimli geçirmek için ertesi gün yapmanız gereken işleri not etmek iyi bir fikir. Yapılacak işlerinize öncelik sırası vermek ve detayları unutmamak için bir liste yapmak hem size zamandan tasarruf olarak geri döner hem de daha rahat bir uyku uyumanızı sağlar.

6. Perdelerinizi açık renk seçin

Sabahları güneş ışıklarıyla uyanmak harika bir histir. Güneşin enerjik ışınları sayesinde güne erken başlayabilir ve kendiniz daha canlı hissedebilirsiniz. Bu nedenle yatak odanızda perdelerinizi açık renk seçmenizde fayda var.

7. Alarmınızı asla kapatmayın

Sabah erken kalkmak için alarm kurduğunuzda alarmınızı kapatmak yerine hemen uyanmaya ve yepyeni bir günü karşılamaya hazırlanın. Erken kalkmayı alışkanlık haline getirirseniz bir süre sonra alarm kurmak zorunda bile kalmazsınız.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi