Hani'ye diyaliz müjdesi

Hani Belediyesi'ne kayyum olarak atanan Başkan vekili Yazıcı, Hani ilçesi için sağlık yönünde önemli bir müjde verdi. İlçe Devlet hastanesi'ne "diyaliz ünitesi" kurulacağını müjdeledi.

Hani'ye diyaliz müjdesi

Bir süre önce İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) gereği Hani Belediye'ne Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Şaban Arda Yazıcı, sosyal hizmetler alanındaki hamleleriyle kendinden söz etmeye başladı. İlçede, sağlık yönünde büyük sıkıntı yaşanan ve bir çak hastanın mağduriyet yaşadığı "Diyaliz ünitesini", İlçe Devlet hastanesine kuracağı müjdesini verdi.

MAĞDURUYET SON BULACAK

Yazılı açıklama yapan Kaymakam Yazıcı, ilçede diyaliz merkezi kurulması için Sağlık Bakanlığı ile yapılan görüşmelerin tamamlandığını müjdeledi. Kurulacak merkezde 4 diyaliz ünitesi ile 25 hastanın tedavi görebileceğini açıklamasında belirten Yazıcı, "İlçede kurulacak bu diyaliz merkezi ile vatandaşlarımız başka yerlere gitmek zorunda kalmayacak. Mağduriyetlere sona erecek. Kendi ilçelerinde, evlerinin kapılarının önünde, bu hizmeti alacaklar. İlçe Devlet hastanesinde çocuk uzman doktoru görevine başladı. Kadın doğum uzmanı da yakında göreve başlayacak." dedi.

İLÇEDE YENİ PROJELER VAR

İlçe Devlet Hastanesi Başhekimi Nurettin Görmez ise, eksikliklerin giderilmesi için çalışmaların devam ettiğini söyledi. Görmez, Başkanvekili Yazıcının talimatıyla belediye tarafından hastaneye çocuk parkı, oturma alanları, deprem toplanma alanı ve çevre düzenlemesi yapılacağını kaydetti.

Kaynak: Diyarbakır Söz