Görüş Bildir

Hastanede diyabet standı açıldı

Diyarbakır Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri (DKHB) Doç. Dr. Muhammet Güzel Kurtoğlu, hastanede kurulan diyabet standını açtı, vatandaşlara diyabetin risklerini anlattı.

Hastanede diyabet standı açıldı

Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından 14 Kasım Dünya Diyabet Günü kapsamında stant kurularak vatandaşların kan ve şeker ölçümü yapıldı. Her yıl kutlanan 14 Kasım Dünya Diyabet Günü nedeniyle Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi girişinde stant kuruldu. Hemşirelerin görev yaptığı stantta diyabet konusunda beslenme ve egzersiz eğitimleri verildi. Diyabete karşı farkındalığı arttırmak ve şeker taraması yapmak amacıyla kurulan stant vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

DİYABET STANDI AÇILDI

Vatandaşların kan şekeri ve tansiyon ölçümünü yapan stant görevlileri diyabet riski taşıyan vatandaşları endokrin ve dahiliye polikliniklerine yönlendirildi.

Kurtoğlu, diyabet konusunda eğitim ve bilinçlendirmenin çok önemli olduğunu kaydetti. Kurtoğlu, “Kronik hastalıkların başında yer alan diyabet hastalığı için tüm dünya ülkeleri ile birlikte ülkemizde de acil önlemler alınmakta ve ilgili politikalar oluşturulmaktadır. Türkiye’de yapılan bilimsel çalışmalarda diyabet yüzde 13.7 gibi ürkütücü bir orana varmış olup Diyarbakır’da şeker hastalığının farkındalığını arttırma anlamında kurduğumuz stant dikkat çekicidir.” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi