Görüş Bildir

Hayatı trafik kazasıyla karardı

Bingöl'de nikah hazırlığı yaparken geçen yıl geçirdiği trafik kazası sonucu beyin travması geçirerek yatağa bağımlı hale gelen Rıdvan Ay'ın ailesi, çocuklarının ayağa kalkacağı günün umuduyla yaşıyor

Hayatı trafik kazasıyla karardı

Bingöl’de evlilik hazırlığı yaparken geçirdiği trafik kazası sonucu yatağa bağımlı hale gelen Rıdvan Ay'ın (23) bakımını üstlenen ailesi, çocuklarının sağlığına kavuşacağı günü bekliyor.

Bingöl merkez Selahaddin Eyyubi Mahallesi'nde oturan ve nikah hazırlıkları yapan Ay, Solhan ilçesinde 9 Kasım'da kullandığı otomobilin devrilmesi sonucu ağır yaralandı.

Beyin travması geçiren ve 5,5 ay Bingöl Devlet Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavi gören Ay, 15 gün serviste devam eden tedavisinin ardından taburcu edildi.

Kaza sonucu yatağa bağımlı hale gelen Ay'ın bakımını üstelenen ailesi, oğullarının tekrar eski sağlığına kavuşmasını bekliyor.

"Çocuğum her gün gözümün önünde eriyor"

Baba Mustafa Ay,  oğlunun evlenmek için borçlandığını, nikah hazırlığı yaptığı sırada kendi kullandığı kiralık otomobilin devrilmesi sonucu yatağa mahkum olduğunu söyledi.

Çocuğunun sağlığına kavuşmasının mümkün olduğuna inandıklarını belirten Ay, "Oğlum beyin travması nedeniyle kollarını ve bacaklarını kullanamıyor, konuşma yetisini kaybetti, mama ile besliyoruz. Çocuğum her gün gözümün önünde eriyor. Çok şükür devletimiz her türlü tedavi masraflarını karşılıyor. Özel fizik tedavi merkezleri var. Çocuğumun tedavisini bu merkezlerde sürdürmek istiyorum. İmkanımız olmadığı için de hayırseverlerin desteğini bekliyoruz." dedi.

Ay, kaza ile hayatlarının at üst olduğunu ifade ederek, şunları dile getirdi:

"Doktorlar 'mucize' diyorlardı ancak oğlum kurtuldu. Doktorların, 'Burada yapılacak bir şey kalmadı, eve götürün' sözü üzerine oğlumu eve getirdik. Oğlumu Elazığ'a tedavi için götürdüğümde İstanbul veya Ankara'daki özel merkezlerde fizik tedavi görmesi gerektiği belirtildi. İmkanımız olmadığı için bu yönde tedavisini sürdüremiyoruz. Bilinci yerinde, hepimizi tanıyor ama oğlum konuşamıyor, hareket edemiyor. Evde bakımını eşim ve ben yapıyoruz."

"Doktorların önerdiği hastanelere götüremiyoruz"

Anne Şemsihan Ay, yaşadığı üzüntüyü gözyaşları içinde anlattı.

Ay, "Ben bir anneyim ve oğlumun durumuna dayanamıyorum. Oğlumun iyileşmesi için yardım eli bekliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızdan destek bekliyoruz. Maddi imkanımız olmadığı için doktorların önerdiği hastanelere oğlumu götüremiyoruz. Bu ramazan ayının hürmetine oğlumun iyileşmesini istiyoruz." diye konuştu.

Bingöl Devlet Hastanesi Başhekimi Hasan Bayındır, Ay'ın hastaneye getirildiğinde beyin travması geçirdiğinin tespit edildiğini sonraki tetkiklerde dördüncü omurgasında kırık olduğunun anlaşıldığını söyledi.

Ay'ın 6 aylık tedavinin ardından taburcu edildiğini belirten Bayındır, ağır durumda hastaneye getirilen Ay'ın tedavi ile durumunda iyileşme gözlendiğini kaydetti.

Bayındır, Ay'ın bakım hastası olduğunu, iyileşmesinin mucizelere kaldığını anlatarak, "Evde bakım programına alınan hastamız şu an kısmi olarak konuşulanları anlayabiliyor. Bundan sonra fizik tedavi programı devam edebilir." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi