Görüş Bildir

"İftar ile sahur arasında mutlaka 50 gram kuru yemiş yiyin"

Prof. Dr. Asım Örem, özellikle sahurda tüketilecek fındık, fıstık ve ceviz gibi yemişlerin, sahip oldukları yüksek kalori ve diğer içerikleriyle insanların günü rahat geçirmelerinde etkili olacağını söyledi.

Örem,  fındık, ceviz ve badem gibi sert kabuklu meyvelerin sindirime etkilerinin yanında antioksidan ve yüksek E vitamini açısından da bağışıklık sistemini güçlendirdiğini belirtti.

MUTLAKA KURU YEMİŞ TÜKETİN

Bu yemişlerin insan sağlığına olumlu etkileri olduğunu dile getiren Örem, "Bu tür kuru yemişler iftardan sonra ve sahurda tüketilmelidir. Özellikle sahurda tüketilecek 50-60 gram fındık, fıstık ve ceviz gibi yemişler, sahip oldukları yüksek kalori ve diğer içerikleriyle insanların günü rahat geçirmelerinde etkili olacaktır" dedi.

Prof. Dr. Örem, fındık ve benzeri ürünlerin tüketiminin sağlıklı beslenme için bir hayat tarzı olması gerektiğine dikkati çekerek, fındık, fıstık ve ceviz gibi kuru yemişlerin, ramazandan sonra da tüketimine devam edilmesi gerektiğini söyledi.

Haftanın en az 4-5 günü, günlük 50-60 gram yani bir avuç fındık tüketilmesinin önemli olduğunu vurgulayan Örem, yüksek enerji içeriğinden dolayı daha fazla tüketimin kilo almaya neden olabileceğini kaydetti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi