Görüş Bildir

Kalıcı makyaj yaptırırken dikkat

Profesyonel kalıcı makyaj uzmanı Asuman Karagöklü, son zamanlarda kadınların sıklıkla tercih ettiği kalıcı makyaj uygulamalarında, geri dönüşümsüz sıkıntılar yaşamamaları için doğru tercihleri nasıl yapmaları gerektiği konusunda uyardı.

Kalıcı makyaj yaptırırken dikkat

Hijyenin önemine dikkat çeken Karagöklü, “Kalıcı makyaj hijyen, doğru pigment seçimi, doğru cihaz, doğru teknik ile alanında eğitim almış iyi bir estetik görsel açısı olan profesyonel kişilerce uygulanmalıdır. Ortamın, kullanılan aletlerin mutlaka steril olması gerekiyor. Kullanılan iğne ucu, steril ve tek kullanımlık olmalı. Aksi takdirde güzelleşmek isterken HIV, Hepatit B gibi bulaşıcı hastalıklara maruz kalınabilir” uyarısında bulundu.

“KAŞ TASARIMI KİŞİYE ÖZEL OLMALI”

Karagöklü “Kaş tasarımı tamamen kişiye özel uygulamalar olup, kişinin ten rengi, yüz oranlarına bağlı kalarak doğallığını bozmadan yapılmalıdır. Aksi takdirde pembeden griye değişen farklı renkler ortaya çıkar. Emanet gibi duran kaş şekil ve renkleriyle can sıkıcı bir hal oluşturabilirler” dedi.

“DÜNYANIN EN İNCE İĞNESİ”

Karagöklü, kalıcı makyajın mikropigmentasyon genel uygulaması olduğunu belirtti. Karagöklü, “Merkezlerimizde 3D kıl tekniğini dünyanın en ince iğnesine (0,16mm) sahip Pearline marka cihaz ile uyguluyoruz. Acısız olmasını sağlayan özel felxi iğneler ve lokal anestezi kremler ile de işlem konforunu en üst düzeyde tutuyoruz. Üretim aşamasında farklı cilt tiplerine göre hazırlanan renk pigmentleri tamamen organiktir. 80'den fazla renk seçeneği bulunan Feelgood pigment yelpazesini temel renkler (eyeliner,kaş,dudak,medikal estetik cilt renkleri) otantik renkler oluşturmaktadır. İnsan sağlığına zararlı olmayan pigmentlerimiz kremsi ve yüksek yoğunluklu olduğu için kalıcı ve uzun ömürlü renk garantisi sağlıyor” diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi