Kaliteli Hayat!

Yarışmaya katılanların projelerini sunmaları için Tıp Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen törene Rektör Yardımcısı ve Başhekim Prof. Dr. Ali Kemal Kadiroğlu, Başhekim Yardımcıları, Başhemşire Rahime Atlı, Kalite Birim Sorunluları ve yarışmacılar katıldı.

Kaliteli Hayat!

Yarışmaya katılanların projelerini sunmaları için Tıp Fakültesi  Konferans Salonunda düzenlenen  törene Rektör Yardımcısı ve Başhekim Prof. Dr. Ali Kemal Kadiroğlu, Başhekim Yardımcıları, Başhemşire Rahime Atlı, Kalite Birim Sorunluları ve yarışmacılar katıldı.

 “ Kalite hayat boyu devam eden bir yolculuktur.”

Törende konuşan  Başhekim Prof. Dr. Ali Kemal Kadiroğlu, Dicle Üniversitesi Hastaneleri  bünyesinde her yıl yapılan İyi Uygulama Projesi yarışmasıyla Sağlık Hizmet Kalite Standartlarının artırılması ve çalışanlar tarafından benimsenmesinin amaçlandığını belirterek; “Kalite hayat boyu devam eden bir yolculuktur. Bu yolculukta azığımız bilgi, tecrübe, anlayış, istikrar ve sabırdır. Bu yolculuk bir yarıştır. Kişinin kendisiyle olan yarışı başkası ile devam eder. Neydim, Ne yapıyorum, Ne oldum. ne yapacağım. Ne yapmalıyım şeklinde kişi kendi programını yapmalıdır. “ şeklinde açıklamada bulundu.

“Yoğun bakım süreci ciddi bir süreçtir”

Yoğun bakım sürecinin çok ciddi bir süreç olduğunu ifade eden Prof. Dr. Ali Kemal Kadiroğlu; “ Biz hastalara hastanelerimizde bakıyoruz. Taburcu olduktan sonra da ev süreci başlıyor. Evdeki süreç de hastanın bakılması, ilaçların kullanımı, saklanması, uygulama yolları v.s . İşte bu yoğun bakım süreçleri  için bir kitapçık hazırlamayı düşündük ve hazırladık. Hazırladığımız bu kitapçığı ilgili yerlere dağıttık. “  dedi.

“Bir gömlek daha ileriyi gitmek istiyoruz. “

Kadiroğlu konuşmasını şöyle sürdürdü; “  Çalışanlarımızla kalite sürecini başlatmıştık. Şimdi bir gömlek daha ileriye gitmek istiyoruz. Şimdi de klinik bazlı çalışmalar yapacağız. Bunu da başaracağımıza inanıyorum.   Bu duygu ve düşüncelerle hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Emeği geçen arkadaşları tebrik ediyorum. “

Yarışmacılar ödüllerini aldı

Dahili Yoğun Bakım Ünitesi “ Evde Yoğun Bakım Kitapçığı “, Organ Nakli Merkezi de “ İlaç Hazırlığı Rehberi “ ile yarışmaya katıldı. Yapılan oylamada Dahili Yoğun Bakım “ Evde Bakım Kitapçığı “ ile 45 oy alarak birinci olurken, Organ Nakli Merkezi de “ “İlaç Hazırlık Rehberi “ ile ikinci oldu.  Yarışmacıların ödülleri Hastaneler Başhekimi Prof. Dr. Ali Kemal Kadiroğlu tarafından verildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz