Görüş Bildir

Kalp Ritmik bozukluğu dondurularak tedavi edildi

Kalbinde ritmik bozukluk nedeniyle hastaneye kaldırılan 71 yaşındaki Mehmet Nuri Danış, Kriyoterapi (dondurma) yöntemi ile tedavi edildi.

Kalp Ritmik bozukluğu dondurularak tedavi edildi

Operasyonu gerçekleştiren Doç. Dr.Hikmet İyem, sağlık durumunun iyiye gittiğini belirterek, Mehmet Nuri Danış'ın sağlık durumu hakkında söyle dedi:

"Kalpteki ritim bozukluğu odaklarını eksi 100 ile 140 dereceler arasına kadar soğutarak, ritim bozukluğunu düzelttik"

Kulp ilçesine bağlı Bağcılar köyünde çiftçilik yapan Mehmet Nuri Danış'ın kalp rahatsızlığı artınca Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne başvurdu. Kalp çarpıntısı nedeniyle yürümekte zorluk çeken, başı dönen hasta burada Kalp ve Damar Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Hikmet İyem tarafından muayene edildi. Hastayı ameliyata alan Doç. Dr. İyem, bölgede ilk kez uygulanan Kriyablasyon yanidondurma yöntemi ile hastayı sağlığına kavuşturduklarını belirterek şöyle dedi:

"Taşikardi (kalbin hızlı atması) ve atrial fibrilasyon denen çarpıntı gibi ritim bozukluğuna neden olan anormal yol veya odakları bu yöntemle dondurularak ortadan kaldırdık. Hastamızın romatizmaya bağlı olarak bozulan iki kalp kapağından birini metal bir kapak ile değiştirdik. Diğer bozuk kapağı da tamir ederek mevcut ve yıllardır hastayı rahatsız eden ritim bozukluğu için de kalpteki ritim bozukluğu odaklarını eksi 100 ile 140 dereceler arasına kadar soğutarak dondurma işlemi yaptık. Bu şekilde ritim bozukluğu düzelen hastamızın ameliyat sonrası yaşam kalitesinin belirgin derecede yükselmesini sağladık. Biz halkımıza bölge sınırları içerisinde, Avrupa standartlarında nasıl hizmet verebilirizin planlamaları içerisinde olduk. Gün geçtikçe bunun meyvesini alıyoruz çok şükür. Diyarbakır Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğimizle koordineli çalışmalarımız bölgede çok özellikli ameliyatlarında artık hastanemizde yapılabilirliğine olanak kıldı."

"ÖLÜM DÖŞEĞİNDEN KALKMIŞ GİBİ HİSSEDİYORUM"

Yıllardır kalbinde sorunla yaşadığını ve durumunun gittikçe kötüleştiğini ifade eden11 çocuk babası Mehmet Nuri Danış ise, "En son baygınlık yaşadığımda 'tamam' dedim, bitti her şey. Şu anda ölüm döşeğinden kalkmış gibi hissediyorum kendimi. Bu operasyon için başka ile gitseydim de bu denli bir ameliyata asla param yetmezdi. Allah bu hizmeti sunan doktorlardan ve bu imkanı bize tanıyan yetkililerden razı olsun" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi