Kan Bağışına Yoğun İlgi

Kızılay Çermik Şube Başkanlığı, İlçe Müftülüğü ve İlçe Emniyet Amirliği'nin kutlu doğum haftası nedeniyle düzenlediği kan bağışı kampanyasına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Kan Bağışına Yoğun İlgi

Diyarbakır Kızılay kan merkezi tarafından Belediye meydanına kurulan kan bağışı çadırına yoğun ilgi gösterildi. Kızılay kan bankası görevlisi Dr. Adnan Küçüker, İlçe Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, İlçe Emniyet Amiri Uğur Argun, Müftülük personeli ile Emniyet personeli ve Çermik'li vatandaşların kan bağışına yoğun ilgi göstermelerinin kendilerini sevindirdiğini söyledi.

KAN BAĞIŞINA İLGİ

Belediye önüne kurulan kan bağışı çadırına bir günde 122 başvuru aldıklarını ancak 113 ünite kan aldıklarını, bunun da iyi bir rakam olduğunu belirten Dr. Adnan Küçüker, Kızılay kan merkezi olarak bölgenin tüm kamu ve özel hastanelerinin kan ihtiyaçlarını karşıladıklarını belirtti. Kan vermenin bir insanlık görevi olduğunu bütün vatandaşları kan bağışına beklediklerini söyleyen Dr. Küçüker, İlçe Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, İlçe Müftüsü M. Sadık Gür, İlçe Emniyet Amiri Uğur Argun ve Kızılay Çermik şube başkanı Gıyasettin Temel ve Çermik halkına teşekkür etti.

İLÇEDEN BÜYÜK DESTEK

Kızılay kan merkezi olarak bölgenin tüm kamu ve özel hastanelerin kan ihtiyacını karşıladıklarını anımsatan Kızılay kan merkezi görevlisi Dr. Adnan Küçüker, "Bölge olarak Diyarbakır, Batman, Siirt, Şanlıurfa, Elazığ ve Bingöl illerine hitap ediyoruz. Kan verme konusunda vatandaşlarımızın duyarlı olmalarını ve bize başvurmalarını bekliyoruz" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz