3 yaşında, kanserle mücadele ediyor

Bartın'da, ev kadını 24 yaşındaki Ceylan ve inşaat işçisi 27 yaşındaki Emrah Akyol çiftinin 3 yaşındaki çocukları Erdahan Efe, 6 aydır 'hodgkin lenfoma' kanseri tedavisi görüyor. Emrah Akyol, kemoterapi tedavisine olumlu cevap veren oğlunun kanseri yenip sağlığına kavuşacağına inandığını söyledi.

3 yaşında, kanserle mücadele ediyor

6 yıl önce evlenen Ceylan ve Emrah Akyol çifti, ikinci çocukları Erdahan Efe Akyol'u, 6 ay önce sağ kolunun altındaki kitle nedeniyle Bartın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne götürdü. Erdahan Efe Akyol, buradan Bolu'daki Abant İzzet Baysal Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne sevk edildi. Yapılan tetkiklerde Erdahan Efe Akyol'da, hodgkin lenfoma kanseri saptandı. İlk tedavisinin ardından Kocaeli Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilen Erdahan Efe Akyol, burada 2 ay kemoterapi tedavisi gördü.

Tuna Mahallesi'nde tek katlı evde kirada oturan ve oğlunun hastalığı nedeniyle 6 ay önce işten ayrılan inşaat işçisi Emrah Akyol, aynı zamanda epilepsi hastası olan oğlunun kanseri yenebilmesi için tedavinin sürmesi gerektiğini söyledi. Dün oğlunu Zonguldak'taki Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne götürdüğünü söyleyen Emrah Akyol, "Kemoterapi tedavisi 1 ay önce bitti. Şimdi ışın tedavisi görmesi gerekiyor. Bunun için tekrar İzmit'e gitmemiz lazım. Ancak maddi imkansızlıklar nedeniyle gidemedik. Tedavisi biraz aksadı. Daha yakın olan Zonguldak'taki hastaneye gittik. İnşallah tedavisi sürecek. Oğlumun kanseri yenip yeniden sağlığına kavuşacağına inanıyorum" dedi.

2 hafta önce oğlunun hastalığı nedeniyle çalıştığı tekstil fabrikasından ayrılan Ceylan Akyol da oğlunun sağlığına kavuşması için mücadele edeceklerini söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz