KOAH hastalarına "yazın öğle saatlerinde dışarıya çıkmayın" uyarısı

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Ramazan Çelik, Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalarına (KOAH) yazın öğle saatlerinde dışarıya çıkmamaları uyarısı yaptı.

KOAH hastalarına

Çelik, gazetecilere yaptığı açıklamada, özellikle KOAH'lı yaşlı hastaların vücut dirençleri düşük olduğu için daha çok hasta olmaya veya hastalıklarının alevlenmesine yatkın olduklarını söyledi.

KOAH hastalarının havanın 45 dereceleri bulduğu yaz günlerinde klimalı ortamlardan çıkıp sıcak ortamlara girerek terleyip tekrar üstünü değiştirmeden terli şekilde gezmelerinin sakıncalı olduğuna işaret eden Çelik, şunları kaydetti:

SICAK SAATLERDE DIŞARI ÇIKMAYIN

"KOAH hastalarının terli terli gezmeleri ayrıca tekrar klimalı ortamlara girmeleri özellikle de klimalarının bakımının olmadığı, mikrobik bakteriyellerin oluştuğu ortamlarda kendilerine çok dikkat etmeleri gerekiyor. Güneş ışığında, özellikle öğle saatlerinde dışarı çıkmamalarını tavsiye ediyoruz. Hastalarımızın sıcaktan korunmalarını ve ilaçlarını aksatmamalarını öneriyoruz. Bir de genç olan KOAH'lı hastalarımız yüzerek serinlemek istiyorlarsa hastalıklarının alevlenmemesi için özellikle temiz sularda yüzmeleri gerekiyor."

Kaynak: Diyarbakır Söz