Görüş Bildir

Kulağımız çınladığında ne yapmalıyız?

Kulak çınlamasının altında birçok etken olabilir. Bu rahatsızlık muhakkak bir kere bile olsa herkesin başına gelebilen bir rahatsızlıktır. Peki, bu rahatsızlık nasıl giderebilir? Kulak çınlamasını gidermek için ne yapmak gerekir?

Kulağımız çınladığında ne yapmalıyız?

Kulak çınlaması kulak kiri, çeşitli enfeksiyonlar, kulak zarı delinmesi gibi birçok etkene bağlı olarak meydana gelebilir. Bu durum kişinin özellikle ciddiye alması gereken bir durumdur.

Aynı zamandan kulak çınlaması beyin tümörü oluşumunda ve kişinin aldığı bir darbe sonucunda da ortaya çıkabilir. Bu durumları yaşadıktan sonra meydana gelen kulak çınlamasını hafife almayıp muhakkak bir hekime danışılması gerekmektedir.

Kulak çınlamanız ciddi bir hastalığın belirtisi gibi durmuyorsa ve kısa süreli olarak ara ara meydana geliyorsa size vereceğimiz önerileri uygulayabilirsiniz. Kulak çınlamasını tedavi etmek  ve engellemek için neler yapmak gerekir?

- Her gün düzenli egzersiz yapmak

- Mümkün olduğunca bisiklet ve at binme sporlarından uzak durmak gerekir.

- Her gün bir şişe maden suyu tüketmek kulak çınlamasına iyi gecektir.

- Yüksek ses ortamlarından kaçınmak sizi kulak çınlaması probleminden koruyacaktır.

- Kahve sigara Alkol ve kafein içeren besinlerden uzak durulması gerekir.

- Sürekli kullandığınız bir ilaç varsa kullandığınız ilaçların kulak çınlamasını tetikleyip tetiklemediğiniz araştırmalısınız.  Eğer kulak çınlamanızın kullandığınız ilaçlardan kaynaklandığını düşünüyorsanız doktorunuza danışıp ilaçları değiştirmesini isteyebilirsiniz.

- Her gün bir adet ananas tüketmek de kulak çınlamanızı büyük ölçüde azaltacaktır.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi