Görüş Bildir

Kulağınızı pamuklu çubukla temizliyorsanız bu haberi okuyun!

Hepimiz kullanırız aslında. Kimimiz banyodan çıktıktan sonra, kimimiz havuz sonrası. Kulaklarımızı o çok satılan ve çok kullanılan pamuklu çubuklarla temizliyoruz. Ancak uzmanlar öyle bir şey söyledi ki artık haberi okuyunca siz de korkacaksınız. O kulak temizlemek için kullandığımız çubuklar meğerse kulaklarımıza zarar veriyormuş. İşte ayrıntılar…

Kulağınızı pamuklu çubukla temizliyorsanız bu haberi okuyun!

DHA’nın haberine göre; Prof. Dr. Mete Kıroğlu, sıcakların artmasıyla beraber insanların daha sık banyo yaptığını, havuz ve denizlerde serinlik aradığını belirtti. Prof. Kıroğlu, "İnsanlar genelde duş ve havuz sonrası pamuk sarılı temizleme çubuklarıyla (kulak temizleme çubuğu) kulaklarını temizlemeye çalışıyor. Bu aslında çok doğru değil. Bu çubuklar dış kulak yolundaki yararlı olan koruyucu salgıyı alarak, burada iltihap oluşmasını kolaylaştırabiliyor" ifadelerini kullandı.

PAMUKLU ÇUBUK ZARARLI            

Temizlik için kullanılan o pamuklu çubukların kulağa daha çok zarar verdiğinin altını çizen Prof. Dr. Kıroğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bilgi sahibi olmayan insanlar temizlik yapmaya çalışırken aslında kulaklarına daha çok zarar veriyor. Çünkü bu çubuklar kullanırken, 'buşon' denilen kulaktaki iri kirler de farkında olmadan ileri doğru itilerek kulak zarına yapıştırılıyor. Kulağınız ıslaksa ve bundan rahatsızlık duyuyorsanız havlu yardımıyla kurutabilirsiniz ama bu çubuklardan uzak durun. Ayrıca kulak, burun ve boğaz sağlığı açısından da rutin doktor kontrolleri ve muayeneleri kesinlikle ihmal edilmemeli."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi