Lösemi hastası Kalkan'a seferberlik

Bingöl'ün Karlıova İçlesi'ne bağlı Kaşıkçı Köyü'nde yaşayan 14 yaşındaki lösemi hastası Fatma Kalkan'ın kemoterapi tedavisi görmesi için, karla kapanan köy yolu, 7 saat süren çalışma sonucu ulaşıma açıldı.

Lösemi hastası Kalkan'a seferberlik

Kar, tipi ve fırtına nedeniyle yaklaşık bir haftadan beri kapalı olan Karlıova İlçesi'ne bağlı Kaşıkçı Köy'ünde yaşayan lösemi hastası 14 yaşındaki Fatma Kalkan'ın fenalaşması üzerine ağabeyi Mezher Kalkan, Karlıova Kaymakamı Selim Çomaklı'dan yardım istedi. Bunun üzerine Kaymakam Çomaklı da, Özel İdare müdürü Bayram Sümbül'e köy yolunun açılması talimatını verdi.

LÖSEMİ HASTASI KIZ

Önceki gün saat 14.00'da başlanan köy yolu temizleme çalışmaları, 7 saat sürdü. Saat 21.00 sıralarında tamamlanan çalışmalar sonunda özel idare ekipleri Kaşıkçı Köyü'ne ulaştı.

Köy minibüsü ile Erzurum Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki tedavi sansına gitmeden önce konuşan lösemi hastası Fatma Kalkan, babası Teymur Kalkan'ın kanser tedavisi gördüğünü ve geçen yıl yaşamını yitirdiğini belirterek, "Babam öldükten sonra hastalığım ortaya çıktı. Ben de lösemi hastası tedavi görmeye başladım. Bunun için Erzurum Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde kemoterapi seanslarına gidiyordum. Köyümüzün yolu yaklaşık bir haftadan beri kar ve tipi yüzünden kapalı olduğu için bugün gitmem gereken seansa gidemeyecektim. Babam öldükten sonra evimizin geçimini ağabeyin Mezher yapıyor. 7 kardeşiz. Ben hastalığım nedeniyle okulu 6'ncı sınıftan itibaren bırakmak zorunda kaldım. Okulumu özledim, okuluma devam etmek istiyorum ama hastalığım nedeniyle gidemiyorum" diye konuştu.

Ağabey Mezher Kalkan da, köy yolunun açılması için verdiği destekten dolayı Karlıova Kaymakamı Selim Çomaklı'ya teşekkür etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz