Mardinli seyyahlar yola çıktı

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen \"Seyyah Ulu Çınarın İzinde\" isimli proje kapsamında bazı illeri gezmek için Mardinli gençler, yola çıktı.

Mardinli seyyahlar yola çıktı

Mardinli gençler, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen \"Seyyah Ulu Çınarın İzinde\" isimli proje kapsamında bazı illeri gezmek için yola çıktı. 100 bin gencin farklı yerleri gezip görmesi, farklı kültürleri tanıması ve kaynaşmasının hedeflendiği seyyah projesiyle ilgili çalışmalar Mardin`de yoğun bir şekilde sürdürülüyor.

Proje kapsamında 200 genç Elazığ, Hatay, Adana, Erzurum ve Gaziantep`e gitmek üzere Gençlik Merkezi bahçesinden hareket etti. Toplamda ise bin 600 genç bu illeri dolaşacak.

BÖLGEYİ GEZECEKLER

Gençleri gidecekleri illere uğurlayan Mardin Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Mustafa Kuzu, projenin aksaksız devam etmesinden dolayı son derece mutlu olduğunu söyledi. Gençlerin yaşadığı heyecan ve mutluluğa ortak olduğunu belirten Kuzu, \"Proje kapsamında toplam bin 200 öğrenci, ilimizden bu dört ile gidecek. Her dönemde aynı coşkunun yaşanmasını, gençlerimizin gezilerle kendine güvenlerinin artmasını diliyoruz. Ayrıca bu geziler, güzel dostlukların oluşması için iyi bir fırsattır.\"dedi.

Kuzu, bu büyük projenin gençler arasında hoşgörü ve diyalogun arttırılması, sosyal korku ve ön yargıların giderilmesi, toplumsal bütünleşmeye katkı sağlanması, gençlerin farklı coğrafi bölgelerde yaşayan akranlarıyla tanışmaları, kaynaşmaları ve kültürel alışverişte bulunmaları bakımından çok önemli olduğunu ifade etti.

GENÇLER KATILIYOR

Proje kapsamında 14-24 yaş arası gençler, katılabiliyor. Proje kapsamında ayrıca Mardin`e Adana, Erzurum, Tunceli, Van ve Osmaniye`den 640 kız ve 640 erkek olmak üzere toplam 1280 genç gelecek. Mardin`in zengin ve dünya medeniyetlerine örnek olacak bir kültürel mirası olduğunu söyleyen Kuzu, bu kültürel mirası misafirperverlikleriyle harmanlayıp beş farklı ilden ağırlayacakları 1280 gençle paylaşacaklarını dile getirdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz