Memnuniyet oranı %89

Dicle Üniversitesi Hastanelerinde uygulanan Kalite Yönetim Sistemi çerçevesinde ‘’ ‘’Yönetimi Gözden Geçirme ‘’ toplantısı yapıldı. Toplantıda, yapılan anketlerde hasta memnuniyetinin yüzde 89’a yükseldiği belirtildi.

Memnuniyet oranı %89

Kalite ve Strateji Geliştirme Koordinatörlüğü tarafından Başhekimlik Konferans salonunda düzenlenen toplantıya Hastaneler üst yönetimi, Tıp fakültesi Dekanı ve tüm birim kalite temsilcileri katıldı.

Kalite ve Strateji Geliştirme Koordinatörü Murat Biçimli’ nin yapılan çalışmalar hakkındaki sunumundan sonra kürsüye gelen. Hastaneler Başhekimi Prof. Dr. Sait Alan, daha önce belirttikleri hedeflerin gerçekleşme durumu ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak şöyle dedi; ‘’ Doğru ve sağlıklı tedavinin yapılması için kalite şarttır. Bu konuda yaptıklarımıza baktığımızda 2 yıl içerisinde çok yol katettiğimizi görüyoruz. Türkiye’deki hastanelerin puanlamasına baktığımızda da üniversite hastaneleri içerisinde iyi durumda olduğumuzu görüyoruz. Daha önce 17 hedef belirlemiştik. Bu hedeflerin 12’sinde yüzde yüz başarıya ulaştık. Geri kalanında ise yüzde 10 ile yüzde 83 arasında bir başarı oranını yakaladık.

HASTA BİLGİLERİ HBS’DE

İki yıllık süre içerisinde mevcut yoğun bakım ünitelerini modernize ettiklerini belirten Hastaneler Başhekimi Prof. Dr. Sait Alan,‘’yeni yoğun bakımlar açtık ve 55 yoğun bakım personelimizi kurstan geçirerek sertifikalandırdık. Dijital arşivleme sistemi çalışmalarımız devam ediyor. Son bir yıldır tüm hasta bilgileri HBS ( Hasta Bilgi Sistemi ) sistemine alınıyor. Geçmiş yıllardaki arşivinde HBS sistemine alınması için çalışmalarımız devam ediyor. Günümüz hastanelerinde otelcilik hizmetinin ön plana çıktığına dikkat çeken Alan, ‘’Bizde buna ayak uyduracağız. Kliniklerin yeniden düzenlenme çalışmalarımız devam ediyor. İki ayda bir kat boşaltılmak suretiyle bütün katları yenileyeceğiz. ‘’ dedi.

İstemlerin yazılı hale getirilmesini de isteyen Alan;,‘’ Çalışmalarımız konusunda önerileriniz olabilir, biriminizin istekleri olabilir. Bunu yazılı hale getirin ve takip edin.‘’ şeklinde öneride bulundu.

HASTA MEMNUNİYETİ % 89’A ÇIKTI

Kalite ve Strateji Geliştirme Koordinatörlüğü Danışmanı Yrd. Doç. İsmail Yıldız’da konuşmasında, hasta ve çalışan memnuniyeti araştırması ile ilgili yapılan anketler hakkında bilgi verdi.

Yrd. Doç İsmail Yıldız. Yatan hasta, acil de müdahale edilen hasta ve poliklinik hasta memnuniyet anket sonuçlarının;

Çocuk acil hasta memnuniyeti % 89, Büyük acildeki hasta memnuniyeti % 83, yatan hasta memnuniyeti % 83, Poliklinik hasta memnuniyetinin ise % 77 ye çıktığını söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz