Görüş Bildir

MHRS randevusu nasıl alınır? Hastaneye gitmeden kayıt olmak! TC ile hastane kaydı nasıl yapılır? MHRS nedir?

Gerek yaşlılar gerekse de ihtiyacı olanlar için devlet hastanelerinden randevu alma konusu MHRS randevu sistemini tanıtacağız. Peki MHRS nedir? MHRS üzerinden hastaneye gitmeden ya da ALO 182 telefon hattını kullanmadan randevunuzu alabilirsiniz.

MHRS randevusu nasıl alınır? Hastaneye gitmeden kayıt olmak! TC ile hastane kaydı nasıl yapılır? MHRS nedir?

Kamu Hastanelerinde karşı karşıya kalınan sorunlar sağlık sorunları yaşaması dolayısıyla hastaneye başvuruda bulunan vatandaşların çok daha ciddi sorunlar yaşamasına yol açıyor. Özellikle Türkiye’de kamu hastanelerinde ortaya çıka yoğunluk vatandaşın devletin sunduğu kamu sağlık hizmetlerinden yararlanarak muayene olmalarına olanak vermiyor ya da son derece zorlu bir şekilde muayene olabilmelerine yol açıyor. Bu tip sorunların yaşandığı Türkiye’deki kamu hastanelerine yönelik olarak Sağlık Bakanlığı tarafından son yıllarda modernizasyon çalışmaları yürütülüyor. Özellikle tüm Türkiye’deki kamu hastanelerinde daha modern ve daha teknolojik sağlık sitem ve cihazlarının kullanılmaya başlanmasını sağlayan modernizasyon çalışmaları ve buna ek vatandaşa hastane hizmetlerinde önemli avantajlar sunacak dijital randevu sistemi hizmeti açıldı.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız. MHRS RANDEVU İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Günümüz modern teknolojisi ile birlikte internete son derece pratik ve kolay bir şekilde erişim sağlayabilen vatandaşlar, artık internette eğlenceli aktivitelerin yanı sıra hastane randevu alımlarını yapabilecekleri Merkezi Hastane Randevu Sistemi’ni kullanıyor. Dijital platform üzerinde Sağlık Bakanlığı tarafından hizmete açılan online randevu sistemi Merkezi Hastane Randevu Sistemi ile birlikte artık çok daha pratik ve çok daha kolay bir şekilde kamu hastanelerine randevu alabilme imkanına sahip olabiliyor.

İnternet üzerinde yer alan Merkezi Hastane Randevu Sistemi MHRS ile birlikte vatandaşlar tüm ülke genelinde sağlık hizmetlerini vatandaşlara ulaştıran 2. ve 3. kademe kamu hastanelerine ve Ağız ve Diş Sağlığı Merkezlerine randevu alabilme şansına sahip olabiliyor. Vatandaşın 15 günlük periyotlar halinde kolay bir şekilde hastane randevularını alabildikleri, MHRS web randevu sistemi ile birlikte modern dünyanın gelişmiş sağlık hizmet yapısından faydalanabiliyor. Uzun yıllardır gelişmiş ülkelerde kullanılmakta olan randevulu sağlık hizmetlerinin Türkiye’deki kamu hastanelerinde de aktif olarak kullanılmaya başlamasına yardımcı oluyor. Bu nedenle de günümüz modern teknolojisinin yaşamının her alanında aktif olarak yer aldığı vatandaşlar, internet üzerinden hastane randevu alımlarını sadece dakikalar içerisinde gerçekleştirebilme imkanına sahip olabiliyor.

İnternet üzerinde yer alan MHRS web sayfasına mhrs.gov.tr/ adresinden doğrudan erişim sağlanabiliyor. Merkezi Hastane Randevu Sistemi üyelik işlemleri ise sayfa içerisindeki ‘yeni üye’ seçeneğiyle ulaşılabilen üyelik ekranında gerçekleştirilebiliyor. Bu üyelik sayfasında vatandaşların kimlik bilgileri, iletişim bilgileri ve güvenlik bilgileri olmak üzere 3 farklı bölümü doldurmaları isteniyor. Vatandaşlar Merkezi Hastane Randevu Sistemi üyelik işlemlerinde kimlik bilgileri bölümünde ‘T.C. kimlik numarası, ad, soyad, cinsiyet, doğum tarihi, doğum yeri, baba adı ve anne adı gibi kimlik bilgileri giriliyor. İkinci aşamada ise sabit telefon no, cep telefonu no ve e-posta adresi gibi iletişim bilgileri giriliyor. Üçüncü ve son aşamada ise şifre belirleme gibi güvenlik bilgilerinin girilmesiyle üye olunabiliyor. Vatandaşlar artık internet üzerinde yer alan MHRS web randevu sistemini ALO 182 danışma hattı ile sabit veya cep telefonlarından da kullanarak, hastane randevularını kolaylıkla alabiliyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir