Görüş Bildir

'Migren Tanı ve Tedavisi'

Doç. Dr. Bıçakçı: ''Migren kadınlarda daha çok görülüyor''

'Migren Tanı ve Tedavisi'

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şebnem Bıçakçı, her 4 kadından birinde migren hastalığına rastlandığını belirterek, ''Migren kadınlarda daha çok görülüyor'' dedi.

Bıçakçı, Adana Eczacılar Odası tarafından düzenlenen ''Migren Tanı ve Tedavisi'' konulu toplantıda, migren hastalığının ikinci yüzyıldan bu yana bilinen toplumda yaygın bir hastalık olduğunu, özellikle de erişkin çağlarda sık görüldüğünü vurguladı.

Türkiye'de 21 ilde 5 bin 323 kişi üzerinde yapılan bir araştırmada, kadınların yüzde 24'ünde, erkeklerin ise yüzde 8,5'inde migren hastalığına rastlandığına dikkati çeken Bıçakçı, ''Migren kadınlarda daha çok görülüyor. Araştırmaya göre her 4 kadından, her 10 erkekten de biri migren hastası. Büyükşehirlerde hastalık daha çok görülüyor. Eğitim ve gelir düzeyi düştükçe migren oranı yükseliyor'' diye konuştu.

Doç. Dr. Bıçakçı, migren hastalığına karşı koruyucu ilaç kullanımının Türkiye'de oldukça düşük olduğunu belirtti. Bıçakçı, teşhis konulan hastalardan sadece yüzde 36,9'unun doktor önerisi ile ilaç kullandığını bildirdi.

Migren hastalarının eczacı ve arkadaş tavsiyesi ile ilaç kullandığına da dikkati çeken Şebnem Bıçakçı, bu konuda eczacılara büyük görev düştüğünü kaydetti.

Adana Başkent Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde görevli Doç. Dr. Başak Karakurum Göksel ise eczacıların migren hastalığının düzeltilmesinde önemli bir konumda olduğunu belirterek, ''Migren sık rastlanan, ciddi performans kaybına yol açan ve tedavisi mümkün olan bir baş ağrısı sendromudur'' dedi.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi