Görüş Bildir

Müezzinoğlu: Artık ilmi, adaleti, teknolojiyi merkeze alan anlayış!

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu "Sonraki dönemlerde sağcı mısın solcu musun, laik misin değil misin gibi toplumun geleceğine katkı sağlamayan özgürlüklerin önünü açmayan çatışmalarla bir 50-60 yılı tükettik. Biz artık ilmi, adaleti, teknolojiyi ve birlikteliği merkeze alan bir anlayışla dünyayla olan yarışta iddialı olmamız lazım” ifadelerini kullandı.

Müezzinoğlu: Artık ilmi, adaleti, teknolojiyi merkeze alan anlayış!

Müezzinoğlu, AK Parti 'nin seçim beyannamesinde de yüksek teknoloji üretim alanlarının başında sağlığın geldiğini vurgulayarak, "Sağlık bu anlamda bizim gelecekteki üretim alanımız ve büyüme gelişme alanımız olacak. Diğer bir ayağımızda sağlık turizminde. Türkiye bu bölgenin güçlü  bir sağlık turizmi merkezi olacak" diye konuştu.

Teröre en büyük tepki Kürt vatandaşlardan gelmeli

Güneydoğu'da yaşanan terör olaylarının ve bundan dolayı oradaki vatandaşların sağlık sektörü başta olmak üzere bir çok konuda mağdur olmasının hatırlatılması üzerine Bakan Müezzinoğlu, özellikle fiziki mekan anlamında ve tıbbi teknoloji anlamında Güneydoğu'daki hangi kentin ele alınırsa alınsın Tekirdağ Devlet Hastanesinden çok daha iyi koşullarda, çok daha iyi fiziki koşullarda olduğunu belirtti.

Müezzinoğlu, Türkiye'de bütün noktalarda modern fiziki mekanlarla ve tıbbi donanımla yapılmış hastanelerle hizmet etmeye gayret ettiklerini bildiren Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"Güneydoğu bölgesinde de bu anlamda her hangi bir eksik, her hangi bir sıkıntımız yok. Ambulanslarımıza baktığımızda, fiziki mekanlara baktığımızda dünyanın her bölgesiyle yarışabilecek noktada ama özellikle terör Güneydoğu insanımıza bedel ödetiyor. Milletimize de  hastalarımızda bedel ödetiyor. Hamile annelerin hekimine ulaşımında, hastalarımızın acil hizmetlere ulaşımında, teröristtin bu ülkede huzuru bozması, güvenliği bozması öncelikle Kürt kökenli vatandaşlarımıza ağır bedeller ödetiyor. Güneydoğulu Kürt kökenli vatandaşlarımızın teröre ve teröriste tavrı milletin tamamından daha güçlü bir şekilde koymaları gerekir ki biz bu terörü bu ülkeden yok edelim, def edelim."

Kaynak: AA

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi