Niğde'de hastaneye hamile kalmak için başvuran çocuğu olmayan kadının rahminden 1 kilo ur çıkarıldı

Niğde'de yaşayan bir kadın çocuk sahibi olma isteği ile gittiği özel hastanede şok eden gerçekle karşılaştı. Hamile kalmak için tedavi görmek isteyen kadınu muayene eden kadın doğum uzmanları, kadının rahminden tam 1 kilo ur çıkardı. Çıkarılan 1 kilo ur sonrasında ise kadın rahatlıkla hamile kalabilecek

Niğde'de hastaneye hamile kalmak için başvuran çocuğu olmayan kadının rahminden 1 kilo ur çıkarıldı

Niğde'de yaşayan bir kadın çocuk sahibi olma isteği ile gittiği özel hastanede şok eden gerçekle karşılaştı. Hamile kalmak için tedavi görmek isteyen kadınu muayene eden  kadın doğum uzmanları, kadının rahminden tam 1 kilo ur çıkardı. Çıkarılan 1 kilo ur sonrasında ise kadın rahatlıkla hamile kalabilecek

Ameliyata alınan genç kadının rahminden 1 kilo 10 gram ağırlığında ur çıkarıldı. Böylece genç kadının hamile kalması engelinin ortadan kalktığı bildirildi.

9 yıllık evli olan ancak çocuk sahibi olamayan H.A., 5 Ocak'ta gittiği özel hastanede Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Mehmet Boza muayene oldu. Yapılan tetkiklerinde rahminde ur olduğu tespit edilen genç kadın ameliyata alındı.

Başarılı geçen ameliyatın sonunda H.A.'nın rahminden toplam 1 kilo 10 gram ağırlığında olan çeşitli büyüklüklerde 15 parça ur çıkartıldı. Op. Dr. Boz, genç kadının sağlık durumunun iyi olduğunu belirterek, "Hastamız çocuk sahibi olmak istiyordu. Bize geldi ve muayenesini yaptık. Muayene sırasında rahminde halk arasında 'Ur' denilen 15 adet miyom tespiti yapıldı. Hastamızı hemen ameliyata alarak rahmindeki urları çıkardık" dedi.

ÇOCUK SAHİBİ OLABİLECEK

Urların en küçüğünün kayısı, en büyüğünün ise portakal iriliğinde olduğunu ifade eden Op. Dr. Boz şöyle konuştu: "Ameliyat çok başarılı geçti. Ameliyatın ardından hastamızı 4 gün hastanemizde misafir ettikten sonra taburcu ederek evine gönderdik. Hastamızı daha sonra takibe çağırdık. Hastamız, ur nedeniyle çocuk sahibi olamıyordu. Başarılı geçen ameliyat sonrası sağlığına kavuşan hastamız artık çocuk sahibi olabilecek."

Kaynak: Diyarbakır Söz