Görüş Bildir

Obezite hastası gencin midesine operasyon

KOCAELİ'nin Gebze İlçesi'nde, obezite hastalığı nedeniyle 158 kiloya ulaşan 17 yaşındaki Furkan Karatepe, defalarca diyet yapmasına rağmen kilo veremeyince mide küçültme ameliyatı yapıldı. Furkan Karatepe yeni bir hayata adım attığını söyledi.

Obezite hastası gencin midesine operasyon
Gebze'de obezite hastalığı nedeniyle hayatı zorlaşan Furkan Karatepe, defalarca diyet yapmasına rağmen kilolarından kurtulamadı. 158 kiloya ulaşan Furkan Karatepe'nin ameliyata alınmasına karar verildi. Furkan Karatepe, Gebze'de bulunan özel bir hastanede mide küçültme ameliyatı oldu.
Ameliyatı gerçekleştiren Genel Cerrah Doç. Dr. Tuğrul Tansuğ şunları söyledi:
"Hastamız 158 kilo ile hastanemize başvurdu. Ekip olarak değerlendirmemizde, uygulanabilecek zayıflama ameliyat yöntemi olarak tüp mide yani mide küçültme ameliyatının uygun olduğuna karar verdik. Böylece hem iştahı kesilecek, hem mide kapasitesi küçüldüğü için çok fazla kalori ve gıda almayacak. Tabii ki alacağı gıdalar da diyet uzmanı tarafından sürekli kontrol edilecek."
Furkan Karatepe de yeni bir hayata adım attığını belirterek, "Ameliyattan sonra kendimi çok iyi hissediyorum. Yeni bir hayata adım attığımı biliyorum. Çok güzel bir duygu. İstediğim gibi kıyafetler giyebileceğim, rahat uyuyabileceğim" dedi.
4.5 KİLO DOĞMUŞ
Furkan Karatepe'nin annesi Yeliz Karatepe ise Furkan'ın 4.5 kilo doğduğunu ve  çocukluğundan beri kilolu olduğunu belirterek şöyle konuştu:
"Ergenliğe girmesinin ardından aşırı ve hızlı kilo almaya başladı. Birçok diyetisyen ve psikoloğa gittik. Kiloları yüzünden çok sıkıntı çektik. Arkadaşlarına uyum sağlayamadı onunla kiloları yüzünden alay edilmesi yüzünden psikolojisi bozuldu. İnşallah ameliyattan sonra kilolarından kurtulacak."

DHA
Kaynak: DHA

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi