Görüş Bildir

Okullar kapandı. Ne yapalım?

Okulların kapanması ile birlikte, uzun bir yaz tatili dönemine girmiş bulunmaktayız. Uzun ve yorucu bir süreçten sonra çocuklarımız dinlenme imkanı bulacak ve kendilerine vakit ayırabilecekler. Ancak anne ve babalar, çocuklar kadar şanslı olamayabiliyor. Çalışma hayatı, her bireye üç ay boyunca tatil yapabilme imkanı sağlamıyor. Hal böyle olunca çocukların tatil beklentisi ile anne ve babaların günlük hayatları birbirine uymuyor.

Okullar kapandı. Ne yapalım?

Çocuklarımız uzun ve yorucu bir eğitim sürecinden sonra dört gözle bekledikleri yaz tatiline kavuşmanın mutluluğunu yaşarken bu tatil için kendilerine göre planları olabilir. Kimileri tamamen tembellik yaparak kimileri başka şehirlere giderek geçirmek isteyebilirler. Kimi çocukta ailesi ile birlikte eğlenceli vakit geçirmek isteyebilir.

Tatil denilince genel olarak, akıllara tembellik yapmak gelir. Dilediğince uyumak, dilediğince uyumak ve tamamen keyif odaklı yaşamak gelir. Ancak tatil demek dinlenmek demektir. Bu nedenle çocuklarımız için tatilin ilk zamanlarında tembellik yapmaya müsaade edilebilir. Ancak küçük bir dönemden sonra onları sıkmadan ve her anlamıyla gelişmelerini sağlayacak şekilde bir plan oluşturulmalı ve aktiviteler düzenlenmelidir. Bunun için yüksek maddi imkana ve aşırı bir zamana gerek duyulmaz. Önemli olan yapılacakların verimli olmasıdır. Bunun için Milli Eğitim Bakanlığının bu yıl yayınladığı liste mükemmel bir alternatif olabilir.

Anne ve babalar tatil sürecinde de kendi sorumluluklarının devam etmesi nedeniyle çocuklarının beklentilerini fark etmeyebilirler. Bu nedenle çocuk, okul sorumluluğunun ortadan kalkmasıyla birlikte vaktini çok daha boş geçirir. Ancak insan sürekli kendini geliştirmeye ve öğrenmeye ihtiyaç duyar. Böylelikle ruhunun gerekli gıdasını sağlayarak yanlış kanallara yönelmez. Anne ve babalar ne kadar vakit bulamazlarsa da çocuklarını takip etmelidir. Doyurucu ve eğlenceli bir tatil planı ile çocuklarını geliştirmelidirler. Bununla birlikte buldukları her fırsatta yanlarında olmalı ve birlikte vakit geçirmelidirler. Okul dönemi boyunca ailesi ile gerekli vakti geçirememiş çocuk için tatil bulunmaz bir fırsattır.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi