Görüş Bildir

Optik camınızın bakımını doğru yapıyor musunuz?

Günlük hayatta en çok kullandığımız aksesuarlardan biri olan optik camların bakımı da özen isteyen hassas bir konudur. Hakan Kayra Optik camınızın bakımı için yapmanız ve yapmamanız gerekenleri açıkladı.

Optik camınızın bakımını doğru yapıyor musunuz?

Gözlüklerinizi silerken çoğu zaman elbiselerimizi kullanmayı tercih ederiz. Fakat bu işlem, yüzeydeki küçük toz parçacıklarını camın yüzeyine iterek camların çizilmesine sebep olur. Kayra, camı daha uzun süre kullanabilmek için özel olarak hazırlanmış temizleme spreyi ile temizlenmesi gerektiğinin altını çiziyor. Sıvı damlaları yumuşak ve temiz bir mikrofiber bezle silmek yeterli. Bu bezleri optik mağazalardan edinebilirsiniz.

Camı kozmetik ürünlerden uzak tutmalısınız…

Kayra, camı daha uzun süre kullanabilmek için ‘Optik camınızı ev temizlik maddeleri, saç spreyi ve parfüm gibi kozmetik ürünlerinden uzak tutun. Bunlar camlara ve kaplamalara zarar verebilir. Gözlüklerinizi takarken ve çıkarırken iki elinizi birden kullanın. Gözlüklerinizi sert kaplama kutularında saklayın. Camlarınızın çizik, kir ve yansıma önleyici kaplamalarla kaplı olmasına dikkat edin ve optikçinize sipariş verirken camın net görüşü engelleyen faktörlere karşı kaliteli bir kaplama uygulanmış bir cam olmasını talep etmelisiniz.’ diyor.

Gözlüğünüzün ömrünü uzatmak amacıyla bunları yapmayın!

-Camlarınızı peçeteler, kağıt havlular ya da kağıt mendillerle silmeyin. Bunlar genelde camın yüzeyine kalıcı zarar verebilecek olan ağaç lifleri içerirler.

-Camlarınızı kumaş yumuşatıcısıyla yıkanmış havlularla silmeyin, çünkü bu camınızın üzerinde buğulu bir katman kalmasına yol açabilir.

-Gözlüklerinizi fırın ya da kalorifer gibi ısı kaynaklarının üzerine koymayın ya da sıcak bir arabanın içinde bırakmayın.

-Gözlüklerinizi camların bombeli tarafının üzerine koymayın. Bunu yapmak kaplamaya zarar verebilir ve çiziklere yol açabilir. Çizikler de görüşte sıkıntı yaratabilir.

-Gözlüklerinizi başınızın üzerine takmayın. Bunu yapmak başınızın üzerinden düşme ve çizilme olasılığını artırıp aynı zamanda çerçevenin şeklini bozarak camların gözünüzün önünde durduğu konumu ve odaklanmayı etkileyebilir.

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi