Görüş Bildir

Peygamber Efendimizin tavsiye ettiği 10 yiyecek

Gıdanın insana; faydası, zararı ve tesiri vardır. Maneviyata dahietkileri bulunmaktadır.

Peygamber Efendimizin tavsiye ettiği 10 yiyecek

Gıdanın insana; faydası, zararı ve tesiri vardır. Maneviyata dahi etkileri bulunmaktadır. Bu yazıda Peygamber Efendimiz’in tavsiye ettiği besinleri sizinle paylaşacağız. Sünnet olan bu besinler tek tek hadis kaynakları ile veriyoruz.

1- Bala

Hz. Aişe Validemizden naklen: “Böğür sancısı, böbrekteki damardandır. Bu ayaklandığı zaman bunun ilâcı sıcak şerbetidir.”

(Râmuz El-Hadis,97.syf no:1)

2- Zeytin

Hz. Ukbe (ra)’dan naklen: “Size şu mübarek ağacın, zeytinin, yağına mülâzemet edin. Onunla tedavi olmaya bakın, bu basura sıhhat kazandırıcı bir hasseye sahiptir.” (Râmuz El-Hadis,318.syf no:7)

3-Ayva

"Ayva göğüsteki sıkıntıyı, ağırlığı giderir, gönlü (kalbi) ferahlatıp kuvvetlendirir” (M. Zevaid 5/45; C. Sağır 2/80; F. Kadir 5/46; K. Ummal 10/28258)

4- Hint Eriği

Hz. Ebu Hureyre (ra)’dan: “Size Hint eriği denilen, bir çeşit meyveyi, kara hüleyleci tavsiye ederim. Bunu içiniz. Ç Cennet ağacındandır. Tadı biraz acıdır ama her hastalığa şifadır.”

(Râmuz El-Hadis,318.syf no:9)

5- Kabak

Hz. Vasile (ra)’dan naklen: “Size kabağı tavsiye ederim. Çünkü bu, insanın dimağını açar. Dimağını artırır, baş ağ giderir.”

(Râmuz El-Hadis,318.syf no:10)

6- Mercimek

Hz. Vasile (ra)’dan naklen: “Size mercimeği tavsiye ederim. 70 peygamberin ağzından methedlerek kutsallaştırıldı (Râmuz El-Hadis,318.syf no:10)

7- Kuru Üzüm

Hz. Ali (kv)’dan naklen: “Size kara üzümün kurusunu tavsiye ederim. Çünkü bu, insanın sofrasını terbiye eder, iyi Sinirleri takviye eder. Yorgunluğu giderir. İnsanın hilkatini güzelleştirir. İçini ferahlatır, rahatlatır. İnsanın gamını, ka kederini giderir.”

(Râmuz El-Hadis,318.syf no:11)

8-Çörek Otu

Hz. Ebu Hureyre (ra)’dan naklen: “Size çörek otunu tavsiye ederim. Çünkü Allahu Tealâ, onda her türlü derde dev ihsan etti.”

(Râmuz El-Hadis,318.syf no:12)

9-Karahindiba

Hz. Ebu Hureyre (ra)’dan naklen: “Size karahindiba otunu tavsiye ederim. Çünkü hiçbir gün yoktur ki cennetin da ona damla damlamasın.”

(Râmuz El-Hadis,318.syf no:13)

10-Sirke

Hz. Cabir (ra)’dan naklen: "Sirke ne güzel azıktır.”

(Râmuz El-Hadis,452.syf no:7)

Peygamber Efendimiz ayrıca:

Hz. Cabir (ra)’dan nakledilen diğer hadisinde şöyle buyuruyor:

“Allah (z.c.hz)’i sirke yiyene iki melek memur eder. Yiyinceye kadar ona istiğfar ederler.” (Râmuz El-Hadis,95.syf

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi