Görüş Bildir

Psikiyatri servisi açıldı

Mardin Kızıltepe Devlet Hastanesi bünyesinde psikiyatri servisi açıldı.

Psikiyatri servisi açıldı

Mardin Kızıltepe Devlet Hastanesi bünyesinde psikiyatri servisi açıldı. Mardin ve Şırnak bölgesinin ilk psikiyatri servisi olan 5 yataklı servis ile psikiyatri hastaları, Diyarbakır ve Elazığ'a gitmekten kurtulacak.

İki psikiyatri uzmanının görev alacağı servisin açılışı için düzenlenen törene; AK Parti Mardin Milletvekili Abdürrahim Akdağ, Kaymakam Erkaya Yırık, Mardin Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Şemsettin Döğücü, Mardin Kamu Hastaneleri Sağlık Hizmetleri Daire Başkanı Rıza Dündar ve çok sayıda davetli katıldı.

KIZILTEPE DEVLET HASTANESİ

Milletvekili Akdağ, yaptığı konuşmada, hükümetin sağlık alanında önemli yatırımlar ve hizmetlerde bulunduğunu ifade etti. Akdağ, Güneydoğu bölgesinde daha önce yaşanan fiziki sıkıntılar ve hekim açığının büyük oranda kapandığını söyledi. Sağlık çalışanlarının özveri ile çalıştığını anlatan Akdağ, hükümet olarak 76 milyon vatandaşın daha iyi hizmet alabilmesi için çalıştıklarını kaydetti.

ARTIK HASTA GÖÇÜ YAŞANMAYACAK

Kızıltepe Devlet Hastanesi Başhekimi Aydın Cevheroğlu da 5 yataklı ve bütün donanımı yüksek standartlarda olan kliniği açmanın heyecanını yaşadıklarını belirtti. Cevheroğlu, "İki uzman hekimimiz ile hizmet vermeye başladık. İnşallah hastalarımızın da alacağı şifalar ile daha mutlu olacağız." ifadelerini kullandı.

Açılan servis ile hastaların başka illere yapılan sevklerden kurtulacağını anlatan Mardin Kamu Hastaneleri Sağlık Hizmetleri Daire Başkanı Rıza Dündar ise servisin, bölgede ihtiyaç duyulan büyük bir açığı kapatacağını aktardı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi