Ramazan’da diş tedavisi yapılabilir

Diş Hekimi Pertev Kökdemir; “Tedavi sırasında kullanılan anestezi malzemesinin herhangi bir besleyici özelliği olmadığından dolgu ve kanal işlemleri bile yapılabilir. Ancak kişiler daha çok iftar sonrasında gelip tedavilerini yaptırıyor.”

Ramazan’da diş tedavisi yapılabilir

Diş Hekimi Pertev Kökdemir, Ramazan ayında diş tedavisi yapılabileceğini belirterek detaylarını anlatt?

Ramazan'da diş tedavisi yapılabilir mi?

Protez olarak isimlendirilen damak yenileme işlemi oruç bozmaz. Diş tedavisi sırasında kullanılan anestezi malzemesi, herhangi bir besleyici özelliği bulunmadığından, dolgu ve kanal işlemleri bile yapılabilir. Ancak kişiler daha çok iftar sonrasında gelip tedavilerini devam ettirmeyi tercih ediyor.

SU İLE BİRLİKTE AĞRI KESİCİ İÇMEK ORUCU BOZAR

Aniden oluşan diş ağrısında oruç bozulur mu?

Ani diş ağrısında ilk olarak antibiyotik öneriyoruz. Ağrının dinmesi veya hafiflemesi için su ile birlikte ağrı kesici içtiğinde orucu bozulur. Ağrı kesici içmeden akşama kadar sabretmeye çalışırsa orucu bozulmaz. Ancak bu durum çalışan kişiyi ciddi derecede rahatsız eder.

AĞIZ ÇALKALAMA SUYUNU YUTMAZSANIZ SORUN OLMAZ

Oruçluyken diş temizleme işlemi yapılabilir mi?

Diş temizliği orucu bozmaz. Temizleme işlemi sırasında kişi ağzını temizlemek için kullandığı suyu yutmadıkça sorun yaşanmaz. Bunun yanı sıra protez işlemleri de yapılabilir. Diş beyazlatma işlemi de yapılabilir. Kanal ve dolgu işlemlerinde kullanılan anestezi de, besin maddesi olmadan yapılan birçok işlem de orucu etkilemez.

Kaynak: Diyarbakır Söz