Sabahları enerjik uyanmak isteyenlere özel 7 öneri

Mevsim geçişlerinde, havaların soğuk olduğu dönemlerde tam bir eziyete dönüşen sabahları enerjik uyanmak için basit önerileri dikkate almak gerekiyor.

Sabahları enerjik uyanmak isteyenlere özel 7 öneri

Sabah erken kalkmak çoğu insan için oldukça zor. Alarm kurmadan sabah uyanıp üstüne bir de kendini enerjik hissetmek için beslenmenize ve uyku düzeninize dikkat etmenin yanında basit birkaç öneriye de başvurabilirsiniz. Biyolojik saatinizi erken kalkmaya ayarladığınızda daha hızlı yol aldığınızı da göreceksiniz.

Sabahları enerjik uyanmak isteyenlere özel 7 öneri

SABAHLARI ENERJİK UYANMAK İÇİN TÜYOLAR

1. Yatmadan önce çok ağır ve yağlı şeyler yemekten kaçınmak kaliteli bir uykunun sırlarının başında geliyor. Hazmı zor yiyecekler uyku düzeninizi bozar ve uykunuzu kaçırır. Kafeinli yiyecek ve içeceklerin yanında adrenalin salgılamanıza neden olan olaylar veya korku filmleri de uykunuzu kaçıran etkilerle sizi karşı karşıya bırakabilir. Bu nedenle yatmadan önce rahatlatıcı ve dinlendirici bitki çayları, süt veya bir bardak su içebilirsiniz. Ayrıca yemek yemeyi yatmadan en az 3 saat önceden sonlandırmalısınız.

2. Her akşam aynı saatte yatmak ve sabah aynı saatte kalkmaya çalışmak uyku düzeninizi ayarlamanın ve biyolojik saatinizi çalıştırmanızın en pratik yolu. Odanızın ses ve ışıktan uzak olmasına ve uyku saati düzenine dikkat ederek kaliteli bir uyku uyumanız ve güne enerjik başlamanız kolaylaşır.

Sabahları enerjik uyanmak isteyenlere özel 7 öneri

3. Uyandıktan sonra yüzünüzü yıkamak veya kendinizi hemen duşa atmak uyku mahmurluğunuzu üzerinizden atmanıza yardımcı olur ve güne enerjik bir başlangıç yapmanızı sağlar. Eğer imkanınız varsa uyandıktan birkaç dakika sonra esneme ve germe hareketleri yaparak kaslarınızı daha aktif hale getirebilir ve uyanmanızı kolaylaştırabilirsiniz. Hafif egzersiz hareketleri hem kendinizi zinde hissetmenizi sağlar hem de esnek kaslara kavuşmanıza yardımcı olur.

4. Kahvaltı yapmadan güne başlamak uyku halinizin uzun sürmesine sebep olur. Güne protein ve kaliteli karbonhidrat içeren bir kahvaltı ile başlamak gün boyu yorgun ve halsiz hissetmenizi önler.

5. Sabahları uyandıktan sonra camı açarak derin nefes alma egzersizleri yapmak beyne oksijen gitmesine ve zihnin canlanmasına yardım eder. Temiz hava sizi gün boyu enerjik hissettirecektir.

Sabahları enerjik uyanmak isteyenlere özel 7 öneri

6. Sabah kalktığınızda giyinirken veya kahvaltı yaparken enerjik müzikler dinlemek uyku mahmurluğunuzu atmaya ve sizi güne hazırlamaya yardımcıdır. En sevdiğiniz parçaları içeren bir playlist hazırlamak sabahları kendinizi canlı hissetmek için iyi bir fikir.

7. Sabahları magnezyum içeren besinler tüketmek enerjinizin daha hızlı yükselmesini sağlıyor. Tam tahıllı ekmekler ve kuruyemiş çeşitlerini kahvaltınıza eklemeyi unutmayın.

Kaynak: Diyarbakır Söz