Görüş Bildir

'Saç kaybı organ kaybı gibi hissediliyor'

Samsun'da özel sağlık kurumunda görev yapan Doç. Dr. Hayati Akbaş, erkeklerde saç dökülmesinin ciddi bir problem olduğunu ifade ederek, "Bazı erkekler, saçlarını kaybettikten sonra sanki kolunu, bacağını, yani bir organını kaybetmiş gibi hissettiklerini söylüyor." dedi.

'Saç kaybı organ kaybı gibi hissediliyor'

Samsun’da bulunan özel bir estetik kliniğinin sahibi olan Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Hayati Akbaş, erkeklerde saç dökülmesinin ciddi bir problem olduğunu söyledi. Bir çok erkeğin saçlarını kaybettikleri zaman özgüvenlerini de kaybettiklerini, bu durum nedeniyle psikolojilerinin olumsuz etkilendiğini vurgulayan Doç. Dr. Hayati Akbaş, "Bir çok erkek saç dökülmesi sonrası sosyal hayatlarında, iş hayatlarında, aile hayatlarında, cinsel yaşantılarında bile bir takım sorunlar yaşadıklarını ve bunun etkilerini hayatlarının her aşamasında gördüklerini ifade ederler. Saç ekimi günümüzde artık tedavi edilebilir, başarılı bir şekilde yapılabilir bir hale geldi. Çünkü teknik metotlar, tecrübe, deneyim çok gelişmiştir. Bu yüzden saç ekimini biz saç dökülmesinden muztarip olan, kellikten rahatsızlık duyan herkese gönül rahatlığıyla öneriyoruz" dedi.
Bunun bir tedavi biçimi olduğunu belirten Doç. Dr. Akbaş, "Aynı zamanda saç ekimi bir ruhsal terapi şeklidir. Bu işlem kadınlarda da oluyor ama saç ekimini büyük çoğunlukla erkekler tercih ediyor. Başarı oranı da oldukça yüksek bir işlemdir. Saç ekimi eğer uygun bir ortamda, bu konuda bilgisi, tecrübesi olan bir klinikte yapıldığı takdirde memnuniyet oranları yüzde 98’lere kadar varır. Ekim yapıldıktan ve saçlar uzadıktan sonra erkekler özgüvenlerini yeniden kazanırlar, çevreleri ile olan ilişkileri düzelir, iş ortamındaki başarıları bundan çok olumlu bir şekilde etkilenir" diye konuştu.
Saç dökülmesinin erkekler üzerindeki olumsuz etkilerinin çok büyük olduğunu dile getiren Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Hayati Akbaş, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bizim bir çok hastamız saçlarını kaybettikten sonra sanki kolunu, bacağını, yani bir organımı kaybetmiş gibi hissettiklerini söylüyor. Saç ekimi yapıldıktan sonra da kaybettikleri organlarını yeniden kazanmış gibi bir duygu içerisine girdiklerini belirtirler. Saç ekimi konusunda Türkiye'ye yoğun bir akım söz konusudur. Arap ülkelerinden, Almanya başta olmak üzere Avrupa ülkelerinden ve eski Sovyetler Birliği ülkelerinden yoğun bir hasta talebi bulunmaktadır. Saç ekimi Türkiye’de çok popüler durumda. Samsun Türkiye’de İstanbul’dan sonra bu konuda en çok bilinen merkezlerden birisi haline geldi. Bizim kliniğimize yılda yaklaşık 300 kişi saç ekimi için başvuruyor. Bu rakam Türkiye genelinde 10 binlerle ifade ediliyor."

Kaynak: DHA

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi