Görüş Bildir

''Sağlıklı Yaşam İçin Doğru Beslenme ve Spor''

İstanbul Müftüsü Doç. Dr. Rahmi Yaran, obezitenin artık başlı başına bir sorun haline geldiğini belirterek ''Doyduktan sonra yemeyi harammış gibi düşünerek hareket edelim'' dedi.

''Sağlıklı Yaşam İçin Doğru Beslenme ve Spor''

İstanbul Müftülüğü'nce, Fatih'teki Ali Emiri Kültür Merkezi'nde düzenlenen ve Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başlayan ''Sağlıklı Yaşam İçin Doğru Beslenme ve Spor'' panelinde konuşan İl Müftüsü Yaran, sigara ve uyuşturucunun sağlığa zararlarına değindi.
Obezitenin de başlı başına bir sorun haline geldiğini söyleyen Yaran, sağlıklı yaşamın önemine dikkati çekerek, İslam'ın yeme-içme konusundaki tavsiyelerini anlattı.
Yaran, ''Doyduktan sonra yemeyi harammış gibi düşünerek hareket edelim'' dedi.
İstanbul Gençlik ve Spor Müdürü Osman Avcı ise herkesin sporu, okullarda 2 saatlik beden eğitimi derslerinin yanında ''boş zamanları değerlendirme aktivitesi'' olarak gördüğünü kaydederek, bundan sonraki nesillerde bu zihniyetin devam etmemesi gerektiğinin altını çizdi.
Eski milli futbolcu Arif Erdem de dengeli beslenmenin sporculukla değil, bilinçli yapılan sporla ilgisi olduğunu dile getirdi.
Akşam geç saatlerden sonra yemek yenilmemesi gerektiğini aktaran Erdem, en azından akşam yemeklerinden sonra birkaç kilometre yürümek gerektiğini söyledi.
Erdem, ''Yemek yemeyi seven bir toplumuz ama hareketi seven bir toplum değiliz'' diye konuştu.
Gıda Hareketi Başkanı Kemal Özer de israfın haram olduğunu belirterek, bilinçli beslenmenin önem arz ettiğini aktardı.
İstanbul Müftüsü Yaran, panelden sonra konuşmacılara plaket takdim etti.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi