Görüş Bildir

Şekerli su için, verdiği enerji ile daha hızlı koşun

Özellikle de sporcuları sevindirecek haber. Bilim adamları, spor aktivitelerinden önce içilen bir çay bardağı şekerli suyun, etkin enerji içeceklerinden daha fazla bir enerji deposu olduğunu, bir çorba kaşığı şeker karıştırılmış su içmenin, enerji içeceği tüketmekten daha etkili olduğunu iddia etti. Ayrıca Dayanılmaz ağrıların, bel ve boyun fıtığı rahatsızlığının kalıcı tedavisi; şekerli suda saklı olduğu da açıklandı.

Şekerli su için, verdiği enerji ile daha hızlı koşun

Özellikle de sporcuları sevindirecek haber. Bilim adamları, spor aktivitelerinden önce içilen bir çay bardağı şekerli suyun, etkin enerji içeceklerinden daha fazla bir enerji deposu olduğunu, bir çorba kaşığı şeker karıştırılmış su içmenin, enerji içeceği tüketmekten daha etkili olduğunu iddia etti.

Uzmanlar, gerçekleştirdikleri deneyde bisiklet yarışçılarını kullandı. Bisikletçilerin bir kısmına glikoz, bir kısmına ise glikoz ve früktoz moleküllerinin bir araya gelmesiyle oluşan sakaroz içeren içecekler içiren uzmanlar, sakarozlu içeceği tüketen yarışçıların daha iyi performans sergilediğini gözlemledi. Araştırmacılar, farklı şeker tipleri içeren içeceklerin vücut tarafından daha kolay emildiğini ve fiziksel aktivite sırasında daha etkili bir yakıt sağladığını söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir