Görüş Bildir

Siirt'in dişleri sağlıklı olacak

Siirt'in dişleri sağlıklı olacak

Siirt'in dişleri sağlıklı olacak

Siirt Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin yeni binası hizmete girdi. İnşaatı 14 ayda tamamlanarak hizmete giren Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi modern donanımı ve son teknolojik aletlerle Siirtlilere hizmet vermeye başladı. 44 diş hekiminin çalışabileceği merkezde 20 ünite standart kapasite ile hizmet vermeye başladı. Baştabip Dt. Mustafa Ertekin, Siirt’in nüfus artışına göre bu ünite sayısının artabileceğini söyledi.

MODERN DİŞ MERKEZİ

Günlük ortalama 350-400 hastanın muayene olduğunu ve aylık 6500-7000 hastayı bulduğunu dile getiren Ertekin, çene cerrahi doktoru atanması halinde ameliyatların da yapılabileceğini söyledi. Ameliyathanelerinin en modern donanıma sahip olduğunu dile getiren Ertekin, “Modern donatımı ile ameliyathanemiz hazır. Laboratuvar ve diğer donatımlarımız da hazır. 4 teknisyenimiz var. Diş protezleri ve diğer ihtiyaçlar laboratuvarlarımızda hazırlanıyor. Dolgu, çekim, protez, porselen kaplama ve diğer bütün diş hizmetlerini yapıyoruz." dedi.

SİİRT VE BÖLGESİNE

    Hafta içinde her gün 17.00-19.00 arası fazla mesai yaptıklarını anlatan Ertekin, gece saat 24.00’e kadar nöbetçi diş tabibi bulunduğunu, hafta sonu ise saat 10.00 ile 18.00 arası poliklinik hizmetleri olduğunu anlattı. Diğer vakitlerde ise icapçı doktorların mevcut olduğunu ifade eden Ertekin, "Bölgemizde böyle güzel, yeni ve her türlü imkana sahip Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi yoktur diyebilirim. Bina hizmete girmesiyle eksiklikleri zamanla giderilecek ve her imkanı ile vatandaşımızın hizmetinde olacak.” şeklinde konuştu.

    Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Müdürü Yener Tanık, yeni hizmet binalarına geçmenin mutluluğunu ve hastalara daha iyi hizmet vermenin heyecanını yaşadıklarını söyledi. Çalışana imkan verildiği gibi hastaya da daha iyi imkan veren bir kuruma sahip olduklarını dile getiren Tanık, kendi binalarında yerleşik olarak hizmet vereceklerini söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi