Görüş Bildir

Soğuk İçecek Ve Yiyecekler Ağız Kokusunu Arttırır

Dt. i Burhanettin Kömüroğlu, soğuk içecek ve yiyeceklerin ağız kokusunu arttırdığını belirterek, uyarılarda bulundu.

Soğuk İçecek Ve Yiyecekler Ağız Kokusunu Arttırır

Dt. Burhanettin Kömüroğlu, ramazan ayına bağlı açlık ve sıcak yazlarında tutulan oruç nedeniyle bir çok insanın ağız kokusundan şikayetçi olduğunu belirterek, uyarılarda bulundu. Oruçlu insanların sosyal hayatının da kaldığı yerden devam ettirdiğini hatırlatan Kömüroğlu, "Ağız kokusunu etrafımızı rahatsız etmeyecek şekilde baskılamamız gerekmektedir. Dişler, iftardan ve sahurdan sonra mutlaka fırçalanmalıdır ve diş ipi kullanılmalıdır. Dişler ile birlikte dilin de fırçalanması gerekmektedir. Yapılan araştırmalar, dişleri fırçalayarak ağız kokusunun yüzde 20’sinden dil fırçalayarak ise ağız kokusunun yüzde 80’inden kurtulacağını söylemektedir" dedi.

Son yıllarda Ramazan ayının sıcak yaz aylarına denk gelmesi nedeniyle soğuk içecek ve gıdaların sık tüketildiğini hatırlatan Kömüroğlu, soğuk içecek ve yiyeceklerin ise ağız kokusunu arttırdığını kaydetti. Kömüroğlu, " Ramazan ayı yaz aylarına denk geldiği için özellikle soğuk gıdalar tüketilmektedir. Ancak bilinmeyen bir şey vardır ki o da soğuk su ağız kokusunu artırır. Soğuk gıdalardan uzak durarak, ılık gıdalar tüketilmeye çalışılmalıdır" uyarısında bulundu.

Sahurlarda özellikle kahvaltılık tüketildiğini anlatan Kömüroğlu, ağzın kokmaması için sucuk, pastırma, baharatlı ve sarımsaklı gıdalardan da uzak durulması gerektiğini ifade etti.

AĞZI KOKANLARA TAVSİYELER

Kömüroğlu, ağzı kokanlara ise gün boyu nasıl davranması ve nelere dikkat etmesi gerektiği konusunda da bilgi verdi. Kömüroğlu, "Ramazan ayı boyunca yemek alışkanlığımıza bağlı olarak öğlen ve akşam saatlerinde mide öz suyu salgılanır. Bu da ağız kokusu yapar. Bu nedenle öğlen ve akşam saatlerinde iletişimde bulunulan kişilerle biraz daha uzak mesafeden konuşmak daha iyi olacaktır. İftarda ve sahurda aromalı organik içecekler yeşil çay, ada çayı ve benzeri ürünler tüketilmelidir. Ayrıca yatmadan önce ağız gargaralarının da faydası olacaktır” şeklinde konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi