Görüş Bildir

Uluslararası Onkoloji Günleri

Muş'ta 7-14 Mayıs'ta düzenlenecek "Uluslararası Onkoloji Günleri"ne 25 ülkeden bilim insanları, siyasetçiler, gazeteciler ve 81 ilden kanser hastaları katılacak.

Uluslararası Onkoloji Günleri

Muş Valiliği, Onkoloji Hastaları Yardımlaşma ve Sevgi Derneği (ONKO- SEV) ile Genç Birikim Derneğince, 7- 14 Mayıs'ta "Uluslararası Onkoloji Günleri" düzenlenecek.

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Kurumu desteğiyle Muş Alparslan Üniversitesi Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek programa 25 ülkeden bilim insanları, siyasetçiler, gazeteciler ve 81 ilden kanser hastaları katılacak.

Program öncesi 9 ülkeden gönüllü olarak kente gelen 20 genç, kansere dikkat çekmek amacıyla "Kanser hastalarını unutmayalım", "Birlikte başarabiliriz" yazılı pankartlarla cadde ve kafeleri gezdi.

ONKOLOJİ GÜNLERİ

Genç Birikim Derneği Başkanı Salih Yüce, bu yıl 8'incisi düzenlenecek program öncesi Avrupa Gençlik Programları aracılığıyla gönüllü gençlerin kente geldiğini söyledi.

Gençlerin onkoloji günleri öncesi çalışma ve hazırlık yaptığını anlatan Yüce, "Bugün kanserle ilgili bilgilendirme bulunmak amacıyla sokakta pankartlarla gezdik. Vatandaşlara kanserle ilgili küçük kağıtlara yazılmış mesajları verip bilgi aktarıyoruz." dedi.

Azerbaycan'dan kente gelen Şehlan Mirzazade de amaçlarının kansere dikkat çekmek olduğunu ifade ederek, "Ana temamız akciğer ve meme kanserinin erken teşhisini anlatmak. Kentteki caddelerde ve kafeleri gezerek insanları bilinçlendirmek istedik. Çünkü kanser hastalarının kanseri yenebilmesi için herkesin desteğine ihtiyaçları var." diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi