Görüş Bildir

Uzmanlardan velilere uyarı

Uzmanlar, okulların açılması ve sık değişen hava sıcaklıklarının çocuklarda ciddi soğuk algınlığı ve enfeksiyon rahatsızlıklarına neden olduğunu belirtti.

Uzmanlardan velilere uyarı

Çocuk Hastalıkları Uzmanı Fulya Erdem, “Toplu yaşam alanlarında virüsler daha hızlı ve kolay yayılır. Öncelikle hava sıcaklığının dengesiz olduğu bu dönemlerde çocukların daha iyi korunmasını, ikinci olarak da velilerin hasta olan çocuklarını okula göndermemesini tavsiye ediyoruz” dedi.

Okullarda en sık görülen gribal enfeksiyonlar sadece solunum ve hava yoluyla değil, yetersiz hijyen nedeniyle elle de bulaşabildiği ifade eden Erdem “Bu nedenle el temizliğine azami ölçüde dikkat etmek gerekiyor. Çocuklarda tuvalet ve el temizliğine yeterince dikkat edilmediği durumlarda bağırsak parazitleri de görülebiliyor. Bağırsak solucanı olan çocuklarda burun kaşıntısı, ağızdan yastığa su akması, makatta kaşıntı, zaman zaman karın ağrısı, kilo alamama gibi belirtiler görülebiliyor. Enfeksiyon hastalıklarından korunmada en önemli tedbir hijyendir. Bu nedenle çocuklarımızın tuvaletten sonra sabunla güzelce ellerini yıkamaları yiyip içtikleri gıdanın temizliği ve doğal olması çok önemlidir” dedi.

“Çocuğunuz rahatsız ise okula göndermeyin”

Bulaşıcı hastalık tanısı konulan çocukların hekimin önerdiği süre zarfında okula gönderilmemesini isteyen Dr. Erdem, “Veliler çocuklarında herhangi bir hastalık ortaya çıktığında, okul yetkililerini bu durumdan haberdar ederek çocuğu okula göndermemelidir. Okullarda ve toplu yaşam mahallerinde bir çok enfeksiyon rahatsız olan çocuklardan bulaşmaktadır” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi